Græskarlasagne med svampe, timian og ost

Græskarlasagne med svampe, timian og ost

Græskarlasagne med svampe, ost og timian. Mmh! Jeg elsker lasagne i alle varianter – den traditionelle lasagne med kød, lakselasagne eller lasagne med kylling. Lasagne er genialt, fordi at det 1. kan fyldes med alt, og fordi det 2. nærmest ikke kan gå galt. Og så kan det både gøre luksus og i den dyre ende eller laves med billige ingredienser og stadig være lækkert. Det er derudover også genial frysermad til travle dage. Jeg har eksempelvis skåret denne lasagne i 5 stykker, og så var der til 5 x aftensmad eller frokost, lige til at tage op af fryseren.

Græskarlasagne med ost og spinat

Denne græskarlasagne kan sagtens bruges som basis og fyldes med, hvad du har lyst til. Jeg har dog lavet en vegetarisk version fyldt med det søde, møre hokkaido græskar, svampe, spinat og hjemmelavet bechamelsauce. Sidstnævnte er slet ikke så besværligt, som det lyder. Tro mig – giv det en chance! Derudover er lasagnen lagt i lag med fuldkornslasagneplader, krydret med timian og toppet med frisk mozzarellaost. Hvis du vil tilsætte kød, kan du sagtens skære eksempelvis kylling i tern, brune dem af på panden og lægge det mellem lagene også. Lasagnen smager lige så godt dagen efter, og den er som sagt genial til fryseren også.

Græskarlasagne med svampe, timian og ost

Vegetarlasagne med grøntsager og ost

Opskriften på denne græskarlasagne er opskrift, hvor jeg næsten med garanti vil love dig, at du ikke vil savne kødet. Den er sprød på toppen og cremet i midten. Med lækre svampe og græskar og en hjemmelavet bechamel (fordi det bare er bedre). Og ost på toppen – selvfølgelig.

Græskarlasagne med svampe, timian og ost
Græskarlasagne med svampe, timian og ost

Græskarlasagne med svampe, timian og ost

En lækker vegetarlasagne med græskar, svampe, timian og ost.
5 fra 4 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse50 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 750 g græskar (øko og skrabet for kerner)
  • 500 g svampe (fx champignon)
  • 400 g spinat (gerne frossen og optøet)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk smør (stor)
  • 2 spsk hvedemel
  • 6,5 dl mælk
  • 1 spsk sennep (grovkornet )
  • 4 spsk frisk timian (finthakket)
  • 1 tsk chilifalger
  • 1 kugle frisk mozzarella (groftrevet)
  • lasagneplader
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Pande
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skyl græskar godt og skær det i små tern.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie, salt og chiliflager.
  • Bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 30 minutter.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint.
  • Steg det i en spsk olivenolie på en stor pande, til de er bløde.
  • Skyl svampe og skær dem i tynde skiver.
  • Kom dem på panden sammen med 3 spsk hakket, frisk timian og et pænt drys salt.
  • Steg det ved middel-høj varme, til svampene har afgivet væske, og det er fordampet igen.
  • Kom spinat på panden og rør rundt. Sæt det til side.
  • Lav bechamelsauce ved at smelte smør i en gryde ved mellem-høj varme.
  • Tilsæt derefter mel og pisk med et piskeris i et par minutter, så melsmagen ristes væk. Rør i det hele tiden.
  • Kom 1,5 dl mælk i, tag det af varmen og pisk det til en ensartet creme.
  • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker, og så vil den tykne.
  • Rør sennep i og smag til med salt og masser af peber.
  • Byg lasagnen sammen ved at smøre et tyndt lag bechamelsauce på bunden af et ildfast fad (ca 20×25 cm).
  • Kom lasagneplader på, svampe-spinatfyld, bagte tern af græskar og lidt bechamelsauce, inden lasagneplader igen osv. Jeg fik 3 lag af plader.
  • Slut af med lasagneplader og bechamelsauce (der skal være nok til at kunne smøre ud over pladerne, så de ikke bliver tørre).
  • Drys med revet ost og lidt mere timian.
  • Bag lasagnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments