Drømmekage snegle

Drømmekage snegle

Drømmekage + Snegle = GUF! Drømmekage snegle. Jeg tror ikke, at man kan beskrive det meget bedre. Jeg har nemlig, siden jeg smagte Strangas lækre drømmesnegle, haft en idé om, at jeg også ville forsøge mig med denne kombination, og det var bestemt ikke skuffende. Jeg tror godt, at de fleste kan blive enige om, at toppen på drømmekagen klart er det bedste og vel også er derfor, man spiser den. Am I right? Så hvorfor ikke tage det bedste derfra og bruge det som remoncefyld i snegle?

Opskrift på drømmekage snegle

Disse drømmekage snegle er lavet på en slags briochedej, der har en super god konsistens. Dejen rulles ud, smøres med størstedelen af drømmekagefyldet, rulles sammen og skæres ud ligesom kanelsnegle. Resten af fyldet lægges så ovenpå sneglene og karamelliserer inde i ovnen. Slutresultatet er altså de lækreste, bløde snegle med drømmekagefyld og en sprød, karamelliseret kokostop. Jeg har svært ved at finde på en undskyldning for ikke at gå igang med det samme.

Drømmekage snegle

Kokos karamel snegle

Det her er den klassiske drømmekage i en snegle aka. kokos karamel snegle. Jeg elsker kanelsnegle, men det her er altså også godt. I hvert fald et alternativt bud på den klassiske kanelsnegl. Er du vild med kanelsnegle, så skal du prøve denne opskrift. Og bagefter mine kanelsnegle med vaniljecreme.

Drømmekage snegle

Drømmekage snegle

Lækre kokos karamel snegle aka. drømmekage snegle. Opskriften giver 10 store eller 12 mindre snegle.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævetid2 timer

Ingredienser

Dej

  • 10 g gær
  • 200 ml lunkent vand
  • 1 tsk havsalt
  • 30 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 25 g smør (blødt)

Fyld

  • 50 g smør
  • 130 g brun farin
  • 100 g kokosmel
  • ¾ dl mælk

Fremgangsmåde

Dej

  • Rør gær sammen med lunkent vand – gerne i en røremaskine.
  • Rør derefter salt og sukker.
  • Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt derefter i 5 minutter.
  • Kom små klatter af blødt smør ned til dejen og ælt det med i endnu 5 minutter. Dejen er ret klistret til at starte med, men efterhånden vil den blive smidig og lind.
  • Stil dejen på køl i en time.

Fyld, samling og bagning

  • Lav imens fyldet ved at smelte smør, brun farin, kokosmel og mælk i en gryde, til det bliver en sammenhængende masse.
  • Lad det afkøle og sætte sig lidt.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på cirka 3-4 mm tykkelse.
  • Fordel det mest af fyldet ud på dejen men gem 2-3 store spsk.
  • Rul sammen til en roulade på den lange led og skær i 10-12 lige store stykker.
  • Kom bagepapir i en bageform (ca. 22 x 22cm) og fordel sneglene deri.
  • Lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  • Varm det sidste fyld hurtigt igennem i gryden, evt. med et par spsk mælk, så det flyder mere.
  • Fordel det ovenpå sneglene og bag dem i ovnen ved 190 grader i cirka 25 minutter, skru evt. lidt ned undervejs. Sneglene er færdige, når de er gyldne og har en sprød top.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments