Chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt

Chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt

Som jeg har fortalt i et tidligere indlæg, laver jeg ofte spiselige julegaver til familie og venner. I år lavede jeg 2 ting: hjemmelavet fransk nougat og disse lækre chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt. Jeg har tidligere haft problemer med at ramme den rigtige karamelkonsistens, men denne gang lykkedes det sørme. Og de er virkelig nemme at lave! Du skal helst have et sukkertermometer, men det kan også lykkes uden.

Opskrift på chokoladekarameller

Karamellerne har en god chewy konsistens, præcis som karameller skal have, hvis du spørger mig. De har en intens chokoladesmag, og så er de toppet med masser af ristede mandler og havsalt, der fremhæver chokoladesmagen på en virkelig god måde. Chokolade + salt eller karamel + salt kan bare et eller andet sammen – se fx disse chokoladebrud med saltede lakridsmandler. Jeg har jo som sagt lavet dem som spiselig værtindegave/julegave, og du kan finde mange flere opskrifter på spiselige gaver på bloggen.

Chokoladekarameller
Chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt

Chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt

Lækre, seje og søde chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt. Den perfekte spiselige gave eller bare til dig selv til en god kop the.
5 fra 1 stemme
Antal: 40 stk
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl sukker
  • 100 g akaciehonning
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade (jeg brugte en blanding af 70 % og 47 %)
  • 2 dl mandler
  • havsalt

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Sukkertermometer

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter og lad dem køle af.
  • Kog fløde, sukker og honning op i en lille gryde, til sukkeret er smeltet.
  • Hak chokoladen fint og rør det rundt i gryden, til chokoladen er smeltet.
  • Lad karamellen koge (rør en gang imellem godt ned i bunden), til temperaturen når 123 grader (brug sukkertermometer eller lav karamelprøve ved at komme en klat på en kold ske og ned i iskoldt vand for at teste konsistens).
  • Rør til sidst 1 lille tsk havsalt i karamellen og hæld den i en form beklædt med bagepapir.
  • Hak mandlerne meget groft og fordel dem på toppen.
  • Drys evt med lidt havsalt også og lad det køle helt af på køkkenbordet, til karamellen har sat sig helt.
  • Skær ud i små karameller og opbevar på køl. Du kan evt. pakke hver karamel ind i et lille styke bagepapir.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments