Broccoli couscous med søde kartofler, feta og tahindressing

Broccoli couscous med søde kartofler, feta og tahindressing

Broccoli couscous med søde kartofler, æble, feta og tahindressing. Denne salat opstod faktisk til frokost en dag, hvor maven rumlede, køleskabet indeholdt flere lækre sager og der var lidt ekstra tid til at lave en god frokost. Det er noget af det, jeg savnede aller mest, da jeg var ude at rejse. Lækre sprøde salater fyldt med alle mulige gode ting, og jeg har samtidigt givet mig selv den udfordring at forsøge at lave flere af dem, som jeg kan tage med på arbejde. Det er altså rart med en lækker frokost at se frem til, og så kan man jo sagtens have til et par frokoster i sådan en omgang. Broccoli couscous salaten fungerer også fint som tilbehør til kylling eller oksekød.

Opskrift på broccoli couscous salat

Det er simpelthen så smart, at man så nemt kan få flere grøntsager. Bare ved at rive et blomkål eller, som her, broccoli groft og derved få et couscous-lignende udseende og endnu mere sprødhed. Og så er jeg virkelig vild med kombinationen af ovnbagte, søde kartofler, sprøde og syrlige æbler, saltet og cremet feta og en lækker nøddeagtig tahindressing. Tahindressing smager bare godt på alt, og hvis du ikke har prøvet den endnu, er det bare med at komme i gang! Hvis du er eller bliver vild med det, kan du også finde andre opskrifter med tahindressing.

Broccoli couscous med søde kartofler, feta og tahindressing
Broccoli couscous med søde kartofler, feta og tahindressing

Broccoli couscous med søde kartofler og tahindressing

En lækker mellemøstlig couscous bestående af broccoli med søde kartofler, æbler, feta og tahindressing. Tilbehør til tre personer eller frokost til 2 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • ¾ broccoli
  • 1 sød kartoffel (stor )
  • 1 æble
  • 75 g feta
  • 1 spsk tahin
  • ½ citron
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Skræl den søde kartoffel, skær den i tern og vend ternene i lidt olivenolie.
  • Bag dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader, til de er møre indeni og sprøde udenpå.
  • Riv imens broccoli groft på et rivejern til broccoli couscous og skær æble og feta i tern.
  • Rør tahin godt sammen med citron, akaciehonning, et par spsk vand og godt med salt og peber – dressingen skal være rimelig flydende.
  • Vend alle ingredienserne sammen i en skål og server.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments