Ligner det her også en klassisk frikadelle for dig? Jamen så kan du godt tro om igen. Jeg er nok sådan en person, der kan beskrives som en rigtig delle-entutiast. Ja det er et ord. Jeg er vild med alt fra klassiske frikadeller eller de græske af slagsen, kyllingefrikadeller og fiskefrikadeller til vegetar frikadeller som disse. Sådan en saftig rund delle, stegt sprød på en varm pande – det er altså bare godt!
Blomkålsdeller med parmesan
Men nej, ingen klassiske kød-frikadeller i denne omgang. Til gengæld står menuen på blomkålsdeller med forårsløg, parmesan og lidt paprika og chili. De er saftige indeni og sprøde udenpå, præcis som en delle skal være, og så er de nærmest lige så gode kolde dagene efter. Madpakken er dermed reddet, hvis du laver en stor portion. Bare et tip herfra. Spis dem med tilbehør/salat og på en rugbrødsmad eller i en sandwich – også dagen efter. Jeg har lavet dem mange gange, og jeg har haft venner på studiet, da jeg gik der, som ofte havde dem med på madpakken.
Vegetariske frikadeller med blomkål
Jeg sendte et billede til min far, da disse blomkålsdeller blev lavet i køkkenet, og han svarede tilbage: “Er det frikadeller?”. De her blomkålsdeller ligner nemlig frikadeller eller måske fiskefrikadeller, når du laver dem. Men det er det ikke. Det er saftige vegetariske frikadeller med blomkål. Jeg har serveret dem for kødelskere, og de blev godkendt. Konsistensen er lidt mindre fast end klassiske frikadeller, men du får stadig en lækker, sprød skorpe. Hvis du er lige så vild med deller, som jeg, så find mange flere varianter her på opskrifter på frikadeller.
Vegetardeller til julefrokost og påskebord
Er du på udkig efter vegetariske frikadeller til jul, julefrokost og påskebordet, så vil disse også være perfekte. De er nemlig super gode, både på rugbrød og rugbrødsmadder eller til rødkålssalat og klassisk julemad. Du kan endda lave dem på forhånd og opvarme dem i ovnen før servering.
Blomkålsdeller med parmesan
Ingredienser
- 300 g blomkål
- 2 forårsløg (eller et almindeligt løg)
- 2 håndfulde parmesan (groftrevet)
- 2 æg
- 3 spsk hvedemel (store, måske 4)
- 1 dl mælk
- 1 tsk paprika (mild)
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk fint salt
- 1 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
Køkkenudstyr
- Rivejern
- Pande
Fremgangsmåde
- Riv blomkålet groft på et rivejern eller blend dem groft i en minihakker.
- Skær ender fra forårsløg og hak resten fint.
- Rør blomkål, forårsløg, groftrevet parmesan, æg, mel, mælk, paprika, chiliflager og salt sammen.
- Hvis dejen virker for tynd, kan du tilsætte en smule mere mel (konsistensen skal minde om en lidt tyndere frikadellefars).
- Lad dejen trække i 5 minutters tid.
- Opvarm en pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på.
- Form farsen med en ske og steg dellerne et par minutter på hver side, så de bliver sprøde.
- Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, til de er gennembagte.
- OBS de kan stadig være en smule blødere i midten end en almindelig frikadelle, men de sætter sig en smule, når de køler lidt ned.
Laver du disse blomkålsdeller, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!