Banankage med hindbær og hvid chokolade

Banankage med hindbær og hvid chokolade

Så er det tid til en lille søndagskage, og der er ikke meget, der slår sådan en rigtig god banankage, vel? Jeg ved ikke med jer, men det er som om, at man aldrig rigtig kan gå galt i byen med sådan én, og det er gået op for mig, at der findes mange flere versioner end ‘bare’ den klassiske med chokolade. Så da jeg fik gæster den anden dag, skævede jeg lidt til en af bloggens mest populære opskrifter: banankage med chokolade og kom frem til denne nye version. En banankage med hindbær og hvid chokolade.

Opskrift på banankage med hindbær

Denne banankage er fyldt med store stykker af hvid chokolade og proppet med syrlige hindbær, der går super godt sammen med den søde banankage og ligeså chokolade. Jeg er vild med at bruge bananer i bagværk, da de kan erstatte en del af sukkeret, hvilket betyder, at der ikke skal alt for meget sukker til at komme frem til en sød og lækker banankage med hindbær. Og så giver bananerne oven i købet i lækker svampet konsistens, hvilket gør, at man også kan spare på smørret. Jeg har vitterligt hverken noget imod sukker eller smør, men jeg synes nu, at det er smart, hvis det kan erstattes med en sundere ingrediens som banan uden at gå på kompromis med smag og konsistens.

Banankage med hindbær og hvid chokolade
Banankage med hindbær

Banankage med hindbær og hvid chokolade

En lækker saftig banankage med frisk hindbær og hvid chokolade. Spis den som den er eller server med en fed klat cremefraiche
4.80 fra 5 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 4 æg (små eller 3 store)
  • 4 modne bananer (små eller 3 store)
  • 40 g smør
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 drys salt
  • 220 g hvedemel
  • 150 g hvid chokolade
  • 200 g hindbær (friske eller optøet fra frost)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret.
  • Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
  • Mos bananerne med en gaffel og rør dem i æggemassen sammen med det smeltede smør.
  • Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, mel og salt og rør det godt sammen.
  • Vend den grofthakkede hvide chokolade med en tsk mel, så synker de ikke så nemt til bunds i kagen. Vend dem i dejen med en dejskraber eller lignende.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en form på 22 x 22 cm).
  • Fordel hindbærrene i dejen og tryk dem godt ned.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 35 minutter, og lad den køle en smule af, inden du spiser den.
Del med nogen du holder af
4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments