Bananbrød med tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade. Det er noget, jeg aldrig bliver træt af. Bananbrød altså. Når jeg har modne bananer liggende, laver jeg altid enten smoothie, hjemmelavet banan granola eller bananbrød. Derudover er jeg ret vild med tahin, også kaldet sesamsmør, og jeg tænkte, at det måtte være perfekt i et bananbrød.
Sundt bananbrød med tahin
Inspiration har jeg fået fra min anden opskrift på sundt bananbrød, der er mere simpelt. Men kombinationen her af den søde banan, salte og nøddeagtige tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade. Det er altså YUM. Det får en lækker konsistens fra tahin, og så er den kun sødet med banan og en smule honning. Det her bananbrød med tahin kan spises som det er eller med tandsmør, peanutbutter, mere tahin eller lignende. En perfekt sundere snack eller dessert.
Bananbrød til morgenmad, snack eller sund dessert
Det her bananbrød med tahin er sådan et, man sagtens kan spise til morgenmad – du kan måske endda lave det til french toast. Jeg spiser det også til eftermiddagssnack eller hverdagsdessert (måske med lidt ekstra tahin på). For det er aldrig en dårlig ide.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Bananbrød med tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade
Ingredienser
- 3 bananer (modne )
- 2 æg
- 2 spsk honning
- 25 g kokosolie (smeltet – alternativt smør)
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk tahin (store)
- 1 nip salt
- 3,5 dl mel (jeg brugte 1,5 dl grahamsmel og 2 dl hvede)
- 70 g mørk chokolade
- 2 spsk sesamfrø (+ ekstra til drys)
Køkkenudstyr
- Brødform
Fremgangsmåde
- Mos bananerne og rør dem sammen med æg, honning, kokosolie, bagepulver, salt og 2 spsk tahin.
- Rør derefter mel i.
- Hak chokoladen groft og rør det i sammen med de ristede sesamfrø.
- Kom dejen i en lille rugbrødsform foret med bagepapir.
- Kom klatter af den sidste spsk tahin på toppen og swirl det lidt rundt.
- Drys med ekstra ristede sesamfrø og bag den ved 175 grader varmluft i cirka 40 minutter.