Fyldte mexicanske søde kartofler. Aller først vil jeg gerne sige TAK til alle jer, der allerede har skrevet en masse søde og inspirerende kommentarer til mit tidligere indlæg med konkurrencen! Det gør mig utrolig glad. Jeg vil helt sikkert tage alle jeres bud med mig, når jeg skal lave flere opskrifter til bloggen. Jeg kan i hvert fald se, at mange af jer ønsker flere supper, vegetarisk eller eksotisk mad og opskrifter på sunde kager, så det må jeg jo hellere kigge lidt på. Husk at du stadig kan deltage i konkurrencen.
Bagte søde kartofler
Tilbage til disse lækre bagte søde kartofler med mexicansk fyld. Jeg er stor fan af søde kartofler og bruger dem alt for sjældent i køkkenet. Jeg har længe gået med en ide om at fylde dem med lækre sager og bage dem i ovnen, så det har jeg gjort. Og det var godt! Jeg har derfor besluttet mig for, at de skal spises oftere fra nu af. De er nemlig ligesom kartofler ret alsidige og kan både laves som fritter, til mos, bruges som fyld og bages hele som her. Der ligger allerede et par opskrifter på bloggen med søde kartofler som i en vegetarisk karry med kikærter eller i en tærte med søde kartofler, feta og spinat.
Fyldte søde kartofler
Når du bager søde kartofler og fylder dem som her, kan du i princippet bruge hvilket som helst fyld. De er perfekte til rester og stop spild af mad, skulle du have en rest kødsovs eller lignende liggende. Mine fyldte søde kartofler er mexicansk inspirerede og fyldt med majs, peberfrugt, bønner, koriander og varme krydderier. Og så toppet med revet ost, inden de skal bages i ovnen, så osten smelter og bliver sprød. Jeg serverede dem til aftensmad med en spidskålssalat til, men de er også gode som rest til frokosten (lun dem ved lave grader i ovnen) eller tag dem med i madpakken.
Bagte søde kartofler med fyld
Ingredienser
- 4 søde kartofler (mediumstørrelse)
- 2 dl majs (gerne tøet op fra frost)
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk paprika (mild )
- ½ rød peber
- 1 håndfuld friske koriander
- 1 dåse sorte bønner
- 2 spsk græsk yoghurt
- ½ lime
- salt
- revet ost (gerne en med smag – jeg bruger modnet cheddar)
Køkkenudstyr
- Pande
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne godt under rindende vand og halver dem på langs.
- Skær et diagonalt krydsmønster 1 cm ned i “kødet”, men endelig ikke hele vejen igennem. Det kommer til at gøre det nemmere at skrabe indmaden ud efter bagning.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 50-60 minutter (afhængig af størrelse) i ovnen ved 200 grader, til de er møre.
- Rist majs på en pande med salt, spidskommen og paprika i 5-10 minutters tid, så både majs og krydderier ristes.
- Hak koriander fint og skær peberfrugt i små tern.
- Dræn vandet fra bønnerne, skyl dem i en si og lad dem dryppe af.
- Når kartoflerne er bagt, skal de køle af i 5 minutter på køkkenbordet.
- Skrab indmaden ud med en ske – lad ½ cm skal være tilbage, så de kan holde på fyldet.
- Mos kartoffelkødet i en skål og bland det godt med græsk yoghurt, limesaft og salt og vend derefter majs, koriander, peberfrugt og bønner i.
- Fyld dine kartoffelskaller med fyldet.
- Top med revet ost og giv dem cirka 10 minutter ved 220 grader, til osten smelter og bliver sprød.