Bagels med kanel og rosiner

Bagels med kanel og rosiner

Det er første gange, at jeg bager bagels selv. Og det har altså stået på min must-try liste i lang lang tid. For lang tid faktisk. Sådan er det ofte med mig og mine projekter. Enten går jeg i køkkenet med det samme, jeg får en ide, og ellers kan der godt gå lang tid før den udføres. Bagels med kanel og rosiner er en af sidstnævnte, som jeg har haft lyst til at lave selv, siden jeg købte nogle for et par år tilbage i supermarkedet.

Bagel med kanel og rosiner

Kombinationen af kanel og rosiner (jep – jeg er en af dem, der er til bagværk med rosiner) er nemlig en vinder. Og bagels er bare lækkert, fordi de får en helt sej konsistens udenpå. Det gør de nemlig, fordi de skal koges, inden de bages. Det lyder måske besværligt, men det er det altså slet ikke. Det er faktisk rimelig nemt at lave og et ret sjovt projekt. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver hjemmelavede bagels med kanel og rosiner. Eller bare bagels generelt. Og husk: skal spises med tandsmør. YUM. Ps. de er fryservenlige.

Er du vild med kombinationen af kanel og rosiner, bør du også tjekke mit krydrede græskarbrød ud.

Bagels med kanel og rosiner
Bagels med kanel og rosiner
Bagels med kanel og rosiner 4

Bagels med kanel og rosiner

5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse45 min
Tilberedelse14 min
Hævetid1 t

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk fint salt
  • 2 tsk stødt kanel (store)
  • 2 dl rosiner
  • 100 g fuldkornsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lun mælken til lillefingervarme og røre gæren ud heri.
  • Kom det i en røremaskine eller stor skål og rør det sammen med kanel, æg, salt, rosiner og groft mel.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt i 5-8 minutters tid, til du har en smidig dej.
  • Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  • Kom dejen ud på et let meldrysset bord og del den i 10 stykker.
  • Form et stykke til en bolle og tryk den en smule flad.
  • Tryk en finger igennem midten af bolle og form en bagel med et hul på cirka 2-3 cm – det vil blive en smule mindre efter hævning/bagning.
  • Kog vand i en stor gryde sammen med lidt salt. Vandet skal bare let simre.
  • Kog dine bagels én ad gangen – et minut på den ene side og vend den så om og kog et minut på den anden side.
  • Lad dem dryppe af på et viskestykke og placer dem så på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med mælk eller et pisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 14 minutter.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments