Bagels med kanel og rosiner

15. marts 2020
Bagels med kanel og rosiner

Det er første gange, at jeg bager bagels selv. Og det har altså stået på min must-try liste i lang lang tid. For lang tid faktisk. Sådan er det ofte med mig og mine projekter. Enten går jeg i køkkenet med det samme, jeg får en ide, og ellers kan der godt gå lang tid før den udføres. Bagels med kanel og rosiner er en af sidstnævnte, som jeg har haft lyst til at lave selv, siden jeg købte nogle for et par år tilbage i supermarkedet.

Kombinationen af kanel og rosiner (jep – jeg er en af dem, der er til bagværk med rosiner) er nemlig en vinder. Og bagels er bare lækkert, fordi de får en helt sej konsistens udenpå. Det gør de nemlig, fordi de skal koges, inden de bages. Det lyder måske besværligt, men det er det altså slet ikke. Det er faktisk rimelig nemt at lave og et ret sjovt projekt. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver hjemmelavede bagels med kanel og rosiner. Eller bare bagels generelt. Og husk: skal spises med tandsmør. YUM. Ps. de er fryservenlige.

Læs også: Æblepandekager med kanelsmør / Morgenmadsmuffins med æbler og kanel / Krydret græskarbrød med rosiner og valnødder / Kringe med æble-marcipanremonce og rosiner

Bagels med kanel og rosiner
Bagels med kanel og rosiner

Bagels med kanel og rosiner (10 stk)

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk fint salt
  • 2 store tsk stødt kanel
  • 2 dl rosiner
  • 100 g groft mel
  • 600 g hvedemel

Så nemt er det: Start med at lune mælken til lillefingervarme og røre gæren ud heri. Kom det i en røremaskine eller stor skål. Rør heri kanel, æg, salt, rosiner og groft mel. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt i 5-8 minutters tid, til du har en smidig dej. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Kom dejen ud på et let meldrysset bord og del den i 10 stykker. Form et stykke til en bolle og tryk den en smule flad. Tryk en finger igennem midten af bolle og form en bagel med et hul på cirka 2-3 cm – det vil blive en smule mindre efter hævning/bagning.

Kog vand i en stor gryde sammen med lidt salt. Vandet skal bare let simre. Kog dine bagels én ad gangen – et minut på den ene side og vend den så om og kog et minut på den anden side. Lad den dryppe af på et viskestykke og placer den så på en bageplade med bagepapir.

Fortsæt med resten af dine bagels. Pensl med mælk eller et pisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 14 minutter. Afkøl og spis med smør!

    Svar