Hvis der er én takeaway salat, jeg har spist allerflest gange, så er det Omega-salaten fra WeDoFood. En quinoasalat med varmrøget laks og meget andet guf. Jeg arbejder nemlig lige ved siden af, og det er bare en nem, sund og lækker frokost. Og jeg har længe tænkt på at efterligne den herhjemme, så nu var det tid. Oprindeligt er der hverken feta eller gomadressing i, og der er haricot verts bønner i i stedet for edamame. Så i dag får I min favorit version.
Quinoasalat som måltidssalat eller salat til madpakken
En quinoasalat med varmrøget laks, edamamebønner, soltørrede tomater, feta, solsikkekerner og gomadressingen. Sidstnævnte kan du godt lave selv, men jeg har købt min for en hurtigere version. Det er derudover en super måde at få ét stykke varmrøget laks til at række lidt længere, og salaten er fuld af smag, gode fedtstoffer, knas, salt og umami. Server den, som den er eller med lidt lækkert brød til. Den er også god på madpakken!
Jeg har også tidligere lavet en quinoasalat med jordbær, edamame og mandler, som du også bør tjekke ud.
Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing
Ingredienser
- 200 g quinoa (rød eller sort)
- 125 g varmrøget laks
- 200 g edamamebønner
- 1/2 glas soltørrede tomater (hakket)
- 75 g feta
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl gomadressing
Noter
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Kog quinoa i saltet vand efter anvisningen på pakken. Lad det køle helt af.
- Hvis dine edamamebønner er frosne, kan du overhælde dem med varmt vand for at tø dem op.
- Brug en gaffel til at trevle den varmrøgede laks i små stykker.
- Smuldr feta med dine fingre.
- Rør alle ingredienserne sammen og smag evt. til med mere gomadressing, salt og citronsaft.
- Server som den er eller med lidt lækkert brød til.