Spinatpandekager med laks, gedeost og rødbedecreme

1. oktober 2019
Spinatpandekager med laks, gedeost og rødbedecreme

Jeg har haft hapsere a la disse spinatpandekager med laks i mit hoved i alt for lang tid. Set fra oven og med en masse flotte farver. Opskriften er lavet i forbindelse med mit samarbejde med Gedeosten.dk, hvor jeg skal udvikle 3 opskrifter med Soignon gedeost. Jeg var klar med det samme, da jeg blev tilbudt samarbejdet, for hvis der er nogen, der elsker gedeost, så er det mig. Dette er anden opskrift ud af tre. Den første var en aspargestærte med gedeost og dild – har du tjekket den ud?

Soignon gedeost er formenligt den gederulle, du møder nede i supermarkedet, og det er den, jeg altid bruger, når jeg eksempelvis laver tærter eller gedeostsalat. Den fås både i almindelig og økologisk variant, og så er den dækket af et tyndt lag hvidskimmel men er blød og cremet indeni. Det gør blandt andet, at den ikke flyder ud, hvis du varmer den. Vil du have mere inspiration til opskrifter med gedeost, så kan du finde en bredt opskriftsarkiv på Gedeosten.dk.

Madpandekager med spinat

Appetizer, forret eller madpandekager til aftensmad

Sidste gang lavede jeg en opskrift med varm gedeost, og i dag får I en, hvor gedeosten er kold. Det består af hjemmelavede spinatpandekager, der bare lige skal blendes sammen og steges på panden. De kan laves i løbet af kort tid. Indeni er der en knasende rødbedecreme, røget laks, frisk spinat og gedeost. De er fyldt med smag, og selvom det er nogle smagsfulde spillere, så synes jeg, at man kan smage lidt af det hele i hver bid.

Umiddelbart ville jeg servere dem som her. Skåret ud og anrettet som små hapsere, perfekte til forret og appetizer. Så kan man nemlig se alt det fine fyld indeni. Men du kan også sagtens servere dem som madpandekager til aftensmad, hvor man selv kan fylde og spise dem hele. Og hvis du nu ikke skulle være så vild med rødbede, kan du sagtens erstatte med gulerødder eller lignende. Du kan også erstatte laks med kylling – det ville også være lækkert!

Vild med gedeost? Prøv også Spinatgalette med gedeost og soltørrede tomater / Spicy græskarsuppe med æble og gedeost / Den ultimative toast med gedeost og valnøddepesto / Salat med dadler, bacon og gedeost

Spinatpandekager med laks, gedeost og rødbedecreme
Spinatpandekager med laks, gedeost og rødbedecreme

Tip: Disse hapsere skal helst laves, lige før de serveres. Så holder de sig nemlig sprøde og flotte. Hvis du gerne vil være i god tid, kan du sagtens forberede alt på forhånd, og så bare fylde, rulle og skære ud lige før servering. PS: der vil formenligt være et par pandekager i overskud, men de smager altså helt fortrinligt med syltetøj og sukker hehe.

Spinatpandekager med laks, gedeost og rødbedecreme (35-40 hapsere)

 • Pandekager: 2 store håndfulde frisk spinat
 • 1,5 dl vand
 • 3 æg
 • 1,75 dl hvedemel
 • Fyld: 200 g rødbede
 • 2 spsk creme fraiche
 • 1/2 fed hvidløg
 • 1 Soignon gedeost (rulle)
 • 1 håndfuld frisk spinat
 • 200 g røget laks
 • Salt og peber
 • Olivenolie

Så nemt er det: Start med at lave din pandekagedej: blend spinat, vand og æg godt sammen. Blend derefter hvedemel, 1 spsk olivenolie og et nip salt i – det skal være som pandekagedejskonsistens. Steg dem på en stor pande ved middelvarme med i en smule olivenolie på. Lad dem køle helt ned.

Lav imens rødbedecreme ved at rive rødbeder groft, vride det værste væske ud og vende med creme fraiche, et halvt presset fed hvidløg, salt og peber. Smag til. Hak også spinat og skær gedeost ud i små tern.

Saml dine pandekager (se gerne billedet længere oppe). Smør rødbedecreme ud på den ene halvdel og læg laks på den anden. Læg en række af gedeost i midten og lidt hakket spinat ovenpå. Rul den stramt sammen og skær i 2 cm stykker. Anret på en tallerken og haps!

 • Reply
  Tina
  2. oktober 2019 at 6:39

  Det ser altså skønt ud Anna 🙂
  Det vil jeg kokkerere til os herhjemme.
  Et smukt efterår ønskes du herfra 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   2. oktober 2019 at 12:54

   Hvor er du sød Tina!
   Det er jeg glad for, at du synes og håber, at I kan lide det 🙂
   Smukt efterår til jer også.

 • Reply
  Charlotte
  22. oktober 2019 at 22:57

  Hvor ser det lækkert ud – de spinatpandekager med fyld skal prøves! Jeg laver ofte spinatomelet med kikærtemel – har du prøvet det?

  • Reply
   Anna Bartels
   23. oktober 2019 at 10:02

   Du må prøve det Charlotte!
   Jeg har ofte lavet spinatomelet men aldrig med kikærtemel. Det må jeg lige skrive bag øret 😉
   Kh Anna

Svar