Sød kartoffel nachos fritter

19. september 2019
Sød kartoffel nachos

Velkommen til en rigtig comfort food slash tømmermændsmad slash finger food. Sød kartoffel nachos fritter. Det er måske en ret, du aldrig har hørt om før. Det havde jeg faktisk heller ikke. Men ikke desto mindre er du “in for a treat”. Det er min tredje opskrift ud af fire i samarbejde med Knorr, der gerne vil sætte fokus på mere klimavenlig mad. De sidste gange har jeg lavet one pot lasagne og kold nudelsalat med halloumi og peanutbutterdressing – har du tjekket dem ud?

Mere klimavenlig aftensmad – bare en gang i mellem

Knorr kører i øjeblikket en kampagne, der hedder Spis verden bedre, hvor de vil sætte fokus på, at vi danskere bare en gang i mellem skal spise mere klimavenlig mad. Om det så er at skifte kødet helt eller bare halvt ud et par gange om ugen, så er lidt stadig godt. Jeg har i hvert fald fundet ud af, at alle deres grøntsager og urter dyrkes og høstes i sæson – og under naturlige forhold. Derudover har de sat et mål for, at 100% af deres grøntsager skal komme fra bæredygtige landbrug i 2020. Det synes jeg er virkelig fedt! Jeg vil gerne spise mere bæredygtigt. Jeg vil gerne spise mere klimavenligt. Og der er det rart at starte et eller andet sted. Hos mig er det ofte ved kødet.

Du kan læse meget mere om det på Knorrs hjemmeside. Du kan også finde dem og endnu mere inspiration på deres Facebook-side lige her.

Knorr krydderiblanding
Sød kartoffel nachos

Tømmermændsmad på den lidt sundere måde

I dag får du derfor sød kartoffel nachos fritter. Et møde mellem nachos og sød kartoffel fritter. De søde kartofler er vendt med en Chili con carne krydderiblanding fra Knorr, der giver ekstra smag og et lidt mexicansk touch. Efter de har bagt i ovnen, vendes de med bønner og peberfrugt og gratineres i ovnen med revet ost. Og så toppes de med koriander og serveres med guacamole, fordi det går man aldrig galt i byen med. Server dem som de er, med en grøn salat, som forret eller tilbehør. Krydderiblandingen består af 100 % naturlige ingredienser og kan som udgangspunkt købes i alle større Bilka, Føtex, Superbrugsen, Kvickly, Menu og Fakta.

Mit tip til jer i dag: Bønner. De er smarte, når du skal erstatte kød. I denne opskrift kunne man sagtens have kommet kød ovenpå, men bønner giver både mæthed og protein, og jeg synes, at de passer super godt til. 
Nærmest bedre end kød ville have gjort. 

Læs også: Mexicansk lasagne med kål og chorizo / Fyldte mexicanske søde kartofler / Huevos rancheros – æg i tomatsauce / Pizza med søde kartofler, hvidløgssvampe og gedeost

Sød kartoffel nachos

Sød kartoffel nachos fritter (tilbehør til fire)

 • 750 g søde kartofler
 • 1/2 brev Knorr chili con carne spice mix
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 dåse bønner, drænet
 • 1 stor håndfuld revet ost
 • 2 store avocadoer
 • Saften fra 1/2 citron
 • Koriander
 • Salt, peber og olivenolie

Så nemt er det: Start med at skrælle søde kartofler og skære dem i tykke fritter. Vend dem med lidt olivenolie og krydderiblandingen. Bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 30-40 minutter, til de er møre. Skru evt. ned for varmen, hvis de bliver for mørke.

Kom dem op i et fad. Skær peberfrugt ud i strimler og vend det med søde kartofler og bønner. Top med revet ost og giv det 6-8 minutter mere, til osten smelter. Halver i mellemtiden avocado, skrab kødet ud og mos det med citronsaft, salt og peber. Server sød kartoffel nachos fritter med koriander på toppen og guacamole ved siden af. Velbekommen!

 • Reply
  Mette
  18. oktober 2019 at 11:52

  Det ser virkeligt lækkert ud – især den guacamole du har på toppen, har den helt perfekte grønne farve, mums.

  • Reply
   Anna Bartels
   18. oktober 2019 at 13:52

   Ih tak Mette!
   Jeg håber, at du ville give dig i kast med retten så 😉
   God weekend,
   Kh Anna

Svar