Peanutbutter kage med kikærter – det fungerer faktisk, selvom det måske lyder lidt sjovt. Jeg har faktisk før lavet en peanutkage med mørk chokolade og kikærter, og den var I mange, der prøvede af (kunne jeg se på Instagram). For et par uger siden fik jeg helt vildt lyst til at lave endnu en kage med kikærter. Nu i en ny version med hvid chokolade. Det er nemlig ret rart at have noget sødt om aftenen. Jeg er i hvert fald en af dem, der ikke kan have min aftensmad som dagens sidste måltid. Jeg skal liiiige have en kop the og et stykke chokolade eller anden snack.
Peanutbutter kage med hvid chokolade
Vi mødes lidt på midten i dag i denne peanutbutter kage, så det ikke bliver alt for helse helse. Der skal kikærter i, men der er altså også nogle af de rigtig gode ting som peanutbutter, hvid chokolade og kokosflager i den her kage. Kikærterne giver en super god svampet men kompakt (på den gode måde) konsistens til kagen. Og så er den faktisk også glutenfri, hvis du bruger glutenfrie havregryn og bagepulver. Den hvide chokolade smelter og karamelliserer i kanten. Kombinationen af sød hvid chokolade med salte peanuts, knasende kokos, flager af havsalt og lommer af smeltet chokolade indeni. Det kan aldrig gå galt. YUM. Og så er den endnu bedre efter en nat på køl.
Sundere kage med kikærter
Ja jeg ved det godt. Det der med at putte kikærter i en kage – det er altså lidt skørt. Men før du scroller væk, vil jeg bare lige sige: Det fungerer altså. Denne peanutbutter kage smager syndigt uden at være det. Jovist, der er hvid chokolade i, men den er kun sødet med en smule honning og fyldt med kikærter, der ikke kun tilføjer protein men også en dejlig svampet konsistens.
Kage med bønner
Det er ikke første gang, at jeg laver en kage med bønner. Du kan fx også tjekke min brownie med sorte bønner eller mine romkugler med sorte bønner ud. Det giver en super god konsistens til kagen og mere mæthed til dig.
Peanutbutter kage med kikærter, hvid chokolade og havsalt
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dåse kikærter (drænet)
- 2 æg
- 1 dl peanutbutter (usødet)
- 3 spsk honning
- flagesalt
- 1 tsk bagepulver
- 1 håndfuld peanuts (ristede og saltede)
- 1 håndfuld kokosflager (gerne ristede)
- 75 g hvid chokolade
Køkkenudstyr
- Kageform
- Blender
Fremgangsmåde
- Kom havregryn i en blender / food processor og blend til fint mel.
- Kom herefter peanutbutter, æg, drænede kikærter, honning, bagepulver og et nip salt i og blend det hele sammen.
- Hvis der er sukker i din peanutbutter, skal du formentligt bruge mindre honning. Smag dig frem.
- Hak chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanuts og kokosflager.
- Kom dejen i en form med bagepapir (ca 20 x 20 cm) og top evt med lidt kokosflager, peanuts og flagesalt.
- Bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter. Den smager allerbedst efter minimum et par timer på køl.