Annonce

Madplan: Frisk, nem og sommerlig

madplan

Det er endelig ved at blive meget lysere, varmere og solskinsrigt udenfor, og derfor tænker jeg, at madplanen i denne omgang skal afspejle det. Nem, let og frisk hverdagsmad – til når det er varmere udenfor og hurtig at lave, når du har nydt det gode vejr efter arbejde eller skole. Det er i hvert fald, hvad jeg har lyst til i øjeblikket. Jeg har ikke meget lyst til at lave det store, tunge og tidskrævende måltid, når jeg kommer hjem efter en lang dag. Derfor ugens madplan: frisk og sommerlig aftensmad.

Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til denne madplan. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂   

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad eller version 2.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad  / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt 

  • Mandag:
    Ugens madplan starter ud med den lækreste deluxe lakseroulade med spinat serveret med en frisk melonsalat med avocado, ærter og ristede cashewnødder.
  • Tirsdag:
    I dag står på pastasalat og den lækreste, jeg kender. Pasta vendt med hjemmelavet ærtepesto, grønt og langtidsbagte tomater. Super nem at lave og med masser af smag!
  • Onsdag:
    Så skal grillen frem, hvis du har sådan en – og ellers kan du sagtens bruge en pande. Menuen står nemlig på marokkanske oksespyd fyldt med smag og serveret med en cremet speltsalat vendt med rød pesto, tomater, oliven og frisk mozzarella.
  • Torsdag:
    Ugens anden vegetardag står på en af mine yndlings pastaretter om sommeren: frisk pasta med en citron-flødesauce, langtidsbagte tomater, edamamebønner og ristede pinjekerner. En af de bedste pasta-kombinationer jeg har mødt. Og jeg lover, at du nok skal blive mæt.
  • Fredag:
    Så er det tid til en af de bedste salater, der findes. En thai beef salad fyldt med lækre ting som lynstegt oksekød, mango, grønt, koriander, peanuts og den bedste dressing til at toppe det hele af.
  • Lørdag:
    Jeg er fan af lasagne i alle afskygninger, og den skal også have plads i denne uge. Den behøver nemlig ikke at være tung eller besværlig at lave. Derfor står menuen i dag på en super nem lakselasagne med asparges, røget laks og dild.
  • Søndag:
    Ugens sidste dag står på rester og tøm køleskabet. Jeg foreslår, at du enten laver en tærte eller hjemmelavet pizza med ting fra køleskabet, så du kan få ryddet ud og er klar til en ny uge (ikke medregnet i indkøbslisten).

Indkøbsliste:

indkøbsliste madplan

Ugens søde sag:
Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

rabarberkage
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments