Valnøddeboller – langtidshævede og nemme

Valnøddeboller - langtidshævede og nemme

Langtidshævede valnøddeboller. Jeg elsker brød og boller, der er fyldt med lækre ting. Mysli i mysliboller, tranebær, chokolade eller nødder, og jeg har i lang tid haft lyst til at bage min egne langtidshævede valnøddeboller. De let bitre nødder er nemlig virkelig gode i brød og boller og giver et dejligt bid til bollerne. Jeg bagte dem for et par weekender siden, og jeg har heldigvis nydt godt af dem fra fryseren. Jeg har dog lige spist den sidste, så jeg må lige lave en ny portion.

De bedste valnøddeboller

Bollerne er super nemme at lave, kræver ingen æltning og er dermed uden røremaskine. De er lavet med lidt fuldkornsmel, hørfrø og knasende valnødder. De tager vitterligt 3 minutter at røre sammen, og så skal dejen langtidshæve på køkkenbordet, så de får den lækreste smag. Det er lidt svært at forklare, men det smager en smule mere af surdejsboller end almindelige boller, selvom der ikke er surdej i. Hvis du ikke er til valnødder, kan du sagtens komme andet fyld med hasselnødder, mandler, tørrede tranebær eller lignende i. Det vil helt sikkert også være godt. Ps. de er fryservenlige.

Valnøddeboller - langtidshævede og nemme
Valnøddeboller - langtidshævede og nemme
Valnøddeboller - langtidshævede og nemme

Valnøddeboller – langtidshævede og nemme

Opskriften på disse valnøddeboller er nemme at lave og skal hæve over natten på køkkenbordet. Opskriften giver 8 større eller 10 små boller.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
Hævetid10 t

Ingredienser

  • 5 dl vand (lillefingervarmt)
  • 8 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk fint salt
  • 150 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk hørfrø
  • 100 g valnødder

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør gær og honning ud i vandet i en skål.
  • Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel og rør rundt, til det er blandet godt sammen. Bare et minut eller to.
  • Hak valnødderne groft og rør dem i dejen sammen med hørfrø.
  • Kom film eller låg over skålen og lad det stå på køkkenbordet natten over.

Om morgenen

  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme (eller så højt din ovn kan).
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
  • Fold forsigtigt dejen ind over sig selv et par gange og brug så en skarp kniv eller lignende til at skære 8 boller ud og lægge dem på en bageplade med bagepapir.
  • Når ovnen er varm, sætter du bollerne ind, skruer ned på 220 grader og bager dem i cirka 18-20 minutter.
  • Lad dem afkøle lidt, inden du spiser bollerne.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments