Kikærter i kokos-karry med ovnristede blomkål

17. januar 2018

Kikærter i kokos-karry med ristede blomkålKikærter i kokos-karry med ovnristede blomkål. Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af karryretter. For man kan jo vitterligt nærmest komme alt i. Alt hvad køleskabet og skabene byder på, hvad der er i sæson og på tilbud i supermarkederne eller hvad du har lyst til den dag. Jeg har allerede en del opskrifter i forskellige varianter på bloggen, og nu er jeg klar med endnu en. Jeg går lige nu og kæmper lidt med det tidlige mørke udenfor, der gør det lidt for svært at tage billeder. Sådan en omgang gryde/simremad er ikke kun godt til denne årstid, fordi det kan varme os i kulden. Den er også super for en madblogger som jeg, da jeg kan lave retten om aftenen og tage billeder af den næste dag. Win win win!

Opskriften her er, som titlen afslører. Kikærter i en cremet sauce med karry, spidskommen, ingefær, tomater og kokosmælk. Og så har jeg bagt en god portion blomkål i ovnen, så de får den lækreste ristede smag, og vendt dem i til sidst med frisk spinat og citronsaft. Det er slet ikke dårligt og en ret så god vegetarisk og faktisk også vegansk curry til at varme sig på. Server den med fuldkornsris eller lignende og lav gerne en stor portion – den er nemlig nærmest endnu bedre dagen efter.

Læs også: Ovnristede blomkål og kikærter / Kokos peanut curry med kikærter og græskar / Kylling i krydret kikærtesovs / Boller i karry – med kylling / Varmende indisk gryde med mørbrad

Kikærter i kokos-karry med ristede blomkål Kikærter i kokos-karry med ristede blomkål

Kikærter i kokos-karry med ovnristede blomkål (til 4 personer)

 • 1 stort løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk stødt spidskommen
 • 1 spsk god karry, ikke stærk
 • 4 cm ingefær
 • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1/2 blomkål
 • 1 dåse kikærter, drænet
 • 75 g spinat
 • citronsaft, olivenolie, salt og peber
 • til servering. ris

 

Så nemt er det: Start med at fjerne de grønne blade fra blomkål og brække det i små buketter (brug kun 1/2 blomkål). Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend i lidt olivenolie og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter. Sæt ris over, hvis du serverer det til.

Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint. Skræl ingefær og riv det fint. Steg hvidløg, løg og ingefær i en gryde med 1 spsk olivenolie, karry og spidskommen, til løgene er bløde. Tilsæt derefter bouillonvand, kokosmælk, dåsetomater og drænede kikærter. Lad det simre i 5-10 minutters tid, til det tykner lidt. Skyl spinat og kom det i sammen med de ovnristede blomkål. Smag til med citronsaft, salt og peber. Varm det hele igennem og server dine kikærter i kokos-karry med ris.

  Svar