Chewy browniebund toppet med et lag af marmoreret cheesecake fyldt med friske hindbær og ristede mandler. Mød denne lækre cheesecake brownie. Jeg har en note på min computer med alle mine madideer. Jeg skriver dem ned undervejs, når jeg finder inspiration, eller når en ny ide dukker op, og jeg har haft denne cheesecake brownie skrevet ned i lidt for lang tid. Men da jeg var i sommerhus for små 2 uger siden, gav jeg mig i kast med den. Og jeg fortryder ikke det mindste.
Cheesecake brownie
Er du vild med cheesecake? Er du vild med brownie? Så vil du helt sikkert også være vild med denne kage. Det er altså bare en konge kombination af den chokoladeintense browniebund toppet med et lag af vaniljecheesecake og de syrlige, friske hindbær samt knas fra mandlerne. Og så er den endnu bedre dagene efter. Det er som om, at smagene og konsistenserne kommer endnu bedre til udtryk efter en dag eller to på køl.
To kager i én
Det her er jo to af mine yndlingskager i én opskrift. Det smager simpelthen så godt, fordi den let syrlige cheesecake passer perfekt til den intense mørke brownie. For endnu mere luksus (og fråd) kan du vende grofthakket chokolade i dejen, og du kan også sagtens bruge andre bær som blåbær, (amarena)kirsebær, brombær eller lignende i stedet for hindbær. Ligeså kan mandlerne skiftes ud med andre nødder. Og chokoladen for hvid chokolade måske også? 😛 Jeg vil nu starte med at anbefale dig at prøve denne version. Så fin en kage – måske nu i min top 5 liste af yndlingskager.
Cheesecake brownie med hindbær og mandler
Ingredienser
Brownie
- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 100 g sukker
- 2 æg
- 75 g hvedemel
- ½ dl god kakao
- ½ tsk salt
- 1 håndfuld mandler (ristede)
Cheesecake
- 200 g flødeost
- 1 æg
- 1 vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 150 g hindbær (friske)
Køkkenudstyr
- Kageform
Fremgangsmåde
- Lave browniedejen ved at smelte smør.
- Rør hakket chokolade i til det smelter.
- Pisk æg og sukker luftigt i en skål og vend chokoladesmørret i lidt ad gangen med en dejskraber.
- Vend kakao, mel og salt i.
- Hak de ristede mandler groft og vend dem i også.
- Fordel browniedejen i en firkantet form (cirka 20 x 20 cm) foret med bagepapir.
- Pisk cheesecake-toppingen sammen af flødeost, korn fra vaniljestangen, æg og sukker sammen.
- Fordel ostecremen oven på browniedejen
- Brug skaftet af en ske eller en spisepind til at marmorere/swirle et mønster på toppen, så de to lag blandes en smule sammen.
- Fordel hindbær på toppen og giv dem et lille tryk ned i kagen.
- Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter (start med 35 minutter og tjek med en stegenål – der skal lige præcis ikke være noget på den, når den trækkes op af kagen).
- Lad kagen afkøle helt. Den er bedst efter 1 dag i køleskabet, så du kan sagtens lave den på forhånd.