Hvis jeg nu siger, at du kan spise bagt grød til morgenmad, der smager syndigt som kage. Hvad siger du så? Jeg lavede en stor portion bagt grød med pærer til min roomie og jeg, så vi havde til et par morgener. Og da hun smagte det, kiggede hun bare på mig og sagde: “Ej det smager jo som kage. Er du sikker på, at det ikke er kage Anna?”.
Bagt grød med pærer og nødder
Denne bagte grød er dog ikke i nærheden af kage – den er fyldt med gode sager som havregryn, pærer, varme krydderier, søde dadler og sprødt nøddeknas på toppen. Den er perfekt på en morgen, hvor du har lidt længere tid og gerne vil forkæle dig selv eller måske hele huset med lækker morgenmad. Du kan både spise den varm eller kold (også dagen efter) med mælk, yoghurt eller bare som den er. Jeg tænker, at grøden også kan bages i små forme og tages med som snack. Det vil jeg prøve næste gang.
Hvis du er vild med denne, bør du prøve bagt grød med bær eller eller bagt gulerodskagegrød.
Bagt grød med pærer, dadler og nødder
Ingredienser
- 5 dl havregryn (grovvalsede)
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 nip salt
- 5 dl mælk
- 1 æg
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk honning
- 1 håndfuld nødder (fx hasselnødder og mandler)
- ¾ dl dadler (hakkede)
- 2 pærer (gerne modne)
Køkkenudstyr
- Ildfast fad
Fremgangsmåde
- Bland havregryn, salt og krydderier i en skål.
- Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
- Skær pærer i små tern og hak nødderne groft.
- Smelt kokosolie og honning, fx i en mikrobølgeovn og rør det sammen med nødderne.
- Smør et ildfast fad (ca 22 x 22 cm) med en smule kokosolie og spred pærer og dadler ud på bunden.
- Fordel havregrynsblandingen ovenpå, hæld ægge/mælke-blandingen over og drys til sidst med nødderne.
- Pynt gerne med skiver af pærer på toppen også.
- Bag grøden ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter
- Lad den køle af i 5-10 minutter, inden du spiser.
Laver du denne portion bagt grød med pærer ville jeg elske at se det på Instagram – tag mig gerne med @annabartels eller #annamad.