Annonce

Ingefærkarameller med honning

Ingefærkarameller med honning

Karameller med honning og ingefær. Søde, bløde og let seje ingefærkarameller med en varm eftersmag og en smule kradsen i halsen af frisk ingefær. Det er altså bare godt og perfekt som både hjemmelavet slik til dig selv, resten af huset eller som spiselig gave. Jeg lavede fx en ordentlig portion af disse karameller og krydrede panforte i julegave til hele familien i år. De blev pakket pænt ind og lagt under juletræet klar til hyggen i juledagene.

Ingefærkarameller

Selvom karamellerne dog er lavet til jul, så kan de altså sagtens spises det meste af året, hvis du spørger mig. Især her i de koldere måneder. De er lavet uden termometer og er derfor ret nemme at gå til. Du skal bare lave en karamelprøve, som jeg har forklaret nedenunder, og så kan du selv bestemme, hvor hårde de skal være. Du kan også selv justere ingefær-smagen, men jeg kan nu godt lide, at det smager igennem og giver en let kradsen i halsen – det passer nemlig så godt til den søde honningsmag og den nærmest konstante vintersnue.

E du på udkig efter værtindegaver, kan du finde en samling af spiselige gaver.

Karameller med honning og ingefær
Ingefærkarameller med honning

Ingefærkarameller med honning

Seje, søde og bløde ingefærkarameller med honning er perfekt værtindegave eller karamel til dig selv.
5 fra 1 stemme
Antal: 50 stk
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 150 g honning
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk friskrevet ingefær (lidt mere hvis du er vild med ingefær)
  • flormelis

Noter

Karamelprøven: Dyp en teske i iskoldt vand, dyp den så i karamelmassen og derefter tilbage i det iskolde vand i 5-10 sekunder. På denne måde kan du tjekke, hvordan karamellen bliver, når den stivner.

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Bring sukker, honning og piskefløde i kog i en gryde og kog det derefter ved middelvarme.
  • Rør ofte så det ikke brænder på, og lad massen koge let hele tiden. Karamelmassen bliver gylden og tykner hen ad vejen.
  • Det varierer lidt fra gang til gang, hvor meget karamelmassen skal koge, men du kan tjekke konsistensen med en karamelprøve (se note).
  • Jeg plejer at lave karamelprøven efter cirka 10 minutters tid og et par gange, til den har den ønskede konsistens.
  • Når karamellen er, som du vil have den, tager du gryden af varmen og rører fintrevet ingefær i.
  • For en lille form med bagepapir smurt med en smule olie.
  • Kom karamelmassen i formen.
  • Lad karamellen køle lidt af og klip den så ud til små karameller.
  • Rul dem evt. i flormelis, så de ikke klistrer sammen og pak dem ind i små stykker bagepapir. Opbevar dem på køl.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments