Så er det snart weekend (og faktisk også lang sommerferie for mit vedkommende). Hvis man ellers stoler på vejrudsigten, ser det ud til at blive skønt vejr de næste par dage. Så hvorfor ikke forkæle sig selv med en skål hjemmelavet jordbærkoldskål med hjemmebagte kammerjunker? Jeg serverede denne portion til aftensmad for resten af huset for en uge eller to siden, da solen skinnede. Og der var kun glade ansigter omkring bordet, efter vi havde slubret os igennem hele portionen.
Opskrift på jordbærkoldskål
Jeg har taget udgangspunkt i min egen opskrift på klassisk koldskål og blendet en masse sommermodne danske jordbær og rørt dem i portionen sammen med masser af vanilje og revet citronskal. Derudover bagte jeg hjemmelavede kammerjunker med et hint af kardemomme til. Jeg blev (igen) ret overrasket over, hvor nemt og forholdsvist hurtig det var at lave. Uden at overdrive kan man sagtens lave både kammerjunker og koldskål på under 1 time. Selve koldskålen kan laves på højst 10 minutter. Og så smager det bare frisk, lækkert og af sol og sommer. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi får hjemmelavet jordbærkoldskål med kammerjunker (til aftensmad) herhjemme igen.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Jordbærkoldskål
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 1 vaniljestang (eller ½ tsk ren vaniljepulver)
- 1 øko citron (skallen)
- 1 liter kærnemælk
- ½ liter tykmælk
- 400 g jordbær (gerne nye danske)
- evt flormelis
- kammerjunker
Køkkenudstyr
- Elpisker
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer og sukker sammen i et par minutter, til du har en tyk æggesnaps.
- Pisk derefter vanilje, fintrevet citronskål, kærnemælk og ymer i.
- Skyl jordbær, nip stilkene af og blend dem til en fin pure, fx i en minihakker.
- Rør jordbærpure i koldskålen og smag til. Hvis du ønsker mere sødme så blend et par spsk flormelis i.
- Server din jordbærkoldskål iskold med kammerjunker og evt. friske jordbær.