Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Jordbærkoldskål
En lækker og frisk opskrift på jordbærkoldskål - med hjemmelavede kammerjunker, hvis du ønsker det. En dejlig og nem alternativ til almindelig koldskål.
5
fra 1 stemme
Antal:
4
personer
Forberedelse
15
minutter
min
Ingredienser
2
æggeblommer
3
spsk
sukker
1
vaniljestang
(eller ½ tsk ren vaniljepulver)
1
øko citron
(skallen)
1
liter
kærnemælk
½
liter
tykmælk
400
g
jordbær
(gerne nye danske)
evt flormelis
kammerjunker
Køkkenudstyr
Elpisker
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukker sammen i et par minutter, til du har en tyk æggesnaps.
Pisk derefter vanilje, fintrevet citronskål, kærnemælk og ymer i.
Skyl jordbær, nip stilkene af og blend dem til en fin pure, fx i en minihakker.
Rør jordbærpure i koldskålen og smag til. Hvis du ønsker mere sødme så blend et par spsk flormelis i.
Server din jordbærkoldskål iskold med kammerjunker og evt. friske jordbær.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest