Dadelbrownie med kokos swirl

Dadelbrownie med kokos swirl

Hvis denne dadelbrownie var blevet serveret for mig, havde jeg aldrig gættet, at den både er glutenfri og sukkerfri, og derfor (næsten) kan kategoriseres som sund. Det er muligvis den bedste sundere kage, jeg nogensinde har lavet eller endda smagt før. Jeg er helt vild med den og har sådan glædet mig til at dele den med jer i dag!

Selve browniedejen er lavet på dadler, og så har jeg i lang tid gået med tankerne om at prøve at lave en slags kokos swirl på toppen af en chokoladekage – med tanken om at det kunne sammenlignes lidt med bounty. Og det var bestemt ikke en dårlig ide, hvis jeg altså selv skal sige det. Den kan virkelig virkelig virkelig anbefales!

Opskrift på dadelbrownie

Min dadelbrownie er som sagt uden mel og tilsat sukker, og jeg har allerede sat min veninde, der har glutenallergi, i gang med at lave den. Kagen har en svampet, fugtig og nærmest chewy konsistens, præcis som en rigtig brownie. Og så er den fyldt med store stykker af mørk chokolade og toppet med swirl af kokos, der danner små ‘lommer’ i kagen. Den er virkelig nem og hurtigt at lave og er faktisk bedst efter et par timer eller natten over på køl, da det fremhæver chokolade og kokossmagen endnu mere. Du kan derfor sagtens lave den dagen i forvejen. Er du vild med denne opskrift, skal du også prøve min raw brownie eller min brownie med sorte bønner.

Dadelbrownie med kokos swirl
Dadelbrownie med kokos swirl

Dadelbrownie med kokos swirl

En lækker, tung og sund dadelbrownie med masser af chokolade og kokos
5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 250 g dadler (friske)
  • 2 æg
  • 1 dl vand
  • ½1 spsk kokosolie
  • 30 g god kakao
  • 50 g mandelmel (eller 1 dl mandler blendet til mel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 drys salt
  • 60 g mørk chokolade
  • 1 æggehvide
  • ½ dl fløde
  • dl kokosmel (fx 1 dl kokosmel og 3/4 dl kokosflager)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Blend dadler, kokosolie, vand og æg i en foodprocessor eller minihakker.
  • Bland mandelmel, salt, kakao og bagepulver i en anden skål og vend det godt i dadelmassen.
  • Hak chokolade groft og vend også det i.
  • Kom dejen i en lille form (ca. 18 x 18 cm) beklædt med bagepapir.
  • Rør æggehvide sammen med fløde, kokosmel og -flager og kom det ovenpå browniedejen i spredte “klatter”.
  • Træk en lille kniv eller stegenål igennem toppen af kage for at lave swirl.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
  • Lad den køle lidt af og kom så gerne kagen i køleskabet. Den er nemlig bedst efter et par timer på køl eller nærmest endnu bedre dagen efter.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments