Banankage med hindbær og hvid chokolade

8. maj 2016

Banankage med hindbær og hvid chokoladeSå er det tid til en lille søndagskage, og der er ikke meget, der slår sådan en rigtig god banankage, vel? Jeg ved ikke med jer, men det er som om, at man aldrig rigtig kan gå galt i byen med sådan én, og det er gået op for mig, at der findes mange flere versioner end ‘bare’ den klassiske med chokolade. Så da jeg fik gæster den anden dag, skævede jeg lidt til en af bloggens mest populære opskrifter og kom frem til denne nye version. En banankage med hindbær og hvid chokolade.

Denne banankage er fyldt med store stykker af hvid chokolade og proppet med syrlige hindbær, der går super godt sammen med den søde banankage og ligeså chokolade. Jeg er vild med at bruge bananer i bagværk, da de kan erstatte en del af sukkeret, hvilket betyder, at der ikke skal alt for meget sukker til at komme frem til en sød og lækker kage. Og så giver bananerne oven i købet i lækker svampet konsistens, hvilket gør, at man også kan spare på smørret. Jeg har vitterligt hverken noget imod sukker eller smør, men jeg synes nu, at det er smart, hvis det kan erstattes med en sundere ingrediens som banan uden at gå på kompromis med smag og konsistens 😀

Tip: Du kan sagtens lave halv portion af dejen og bage kagen i en lille rugbrødsform.

Du kan også finde andre bananopskrifter lige her.

Banankage med hindbær og hvid chokolade

Banankage med hindbær og hvid chokolade 

 • 175 g sukker 
 • 4 små æg (eller 3 store)
 • 4 små modne bananer (eller 3 store)
 • 40 g smeltet smør
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1 stor tsk bagepulver
 • 1 drys salt
 • 220 g hvedemel
 • 150 g hvid chokolade
 • 200 g hindbær, friske eller optøet fra frost

 

Så nemt er det: Start med at piske æg og sukker luftigt i en skål. Mos bananerne med en gaffel og rør dem i æggemassen sammen med det smeltede smør. Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, mel og salt og rør det godt sammen. Vend den grofthakkede hvide chokolade med en tsk mel, så synker de ikke så nemt til bunds i kagen. Vend dem i dejen med en dejskraber eller lignende. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en form på 22 x 22 cm). Fordel hindbærrene i dejen og tryk dem godt ned. Bag kagen ved 180 grader i cirka 35 minutter, og lad den køle en smule af, inden du spiser den.

 • Reply
  Lise
  10. maj 2016 at 0:05

  Hej Anna, den kage lyder bare super lækker. Hvornår skal hindbærene i?

  • Reply
   Anna Bartels
   10. maj 2016 at 9:24

   Tak Lise! Den kan helt sikkert anbefales 😉
   Og tak for reminderen – jeg havde fuldstændig glemt at skrive det…
   Men det står der nu. Hindbærene skal trykkes ned i dejen, lige inden den bages i ovnen. Hvis man rører dem i sammen med den hvide chokolade, så bliver dejen helt lyserød, og det ville jeg gerne undgå.
   Jeg håber, at du kan lide kagen 🙂
   Kram, Anna

 • Reply
  Ann
  10. maj 2016 at 11:47

  Hej Anna

  kan man bage kagen med glutenfrit mel istedet for hvedemel?

  • Reply
   Anna Bartels
   10. maj 2016 at 11:58

   Hej Ann.
   Det er et virkelig godt spørgsmål! Det ved jeg faktisk ikke… Hvedemel har jo en hæveevne, som glutenfrit mel ikke har. Men til gengæld er der jo både bagepulver og æg i, som også hjælper på hæveevnen.
   Hvis du forsøger dig med glutenfrit mel, vil jeg meget gerne høre, hvordan det går 🙂
   Kram, Anna

 • Reply
  Budgetmad
  16. maj 2016 at 16:55

  Har lige prøvet at lave denne kage, i to omgange! I den første pressede jeg bare forsigtigt bærene ned i, og i den anden var jeg lidt mere doven og miksede dem bare i. Så jeg har en fin hvid kage, og en hel lyserød en nu, haha. Men de smager begge to mums!

  Budgetmad
  http://budgetmad.weebly.com/

  • Reply
   Anna Bartels
   16. maj 2016 at 18:51

   Uh det lyder godt. Det er jeg glad for at høre!
   Og lyserøde kager er jo aldrig dårlige vel? 😉

 • Reply
  Julie
  22. juli 2016 at 17:49

  Super god kage! Dog blev den ikke svampet eller smagte så meget af banan som jeg havde håbet, men det blev en god kage med dejlig smag af hindbær. Jeg tilsatte mørk chokolade, men kan godt se hvorfor der oprindeligt skulle hvid chokolade i, da den vil gøre det sødere. Den var sjov at prøve 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   22. juli 2016 at 18:44

   Det er dejligt at høre Julie!
   Det er heller ikke meningen, at banansmagen skal træde meget frem, da hindbær og hvid chokolade også er der, men det er dog en banankage, så den skal da kunne smages – hvor modne var dine bananer? For jo mere modne (og store) de er, jo større er banansmagen 🙂
   Bananerne bliver her også brugt som sødning, så man kan putte lidt mindre sukker i. Og så tror jeg sagtens, at du kan tilsætte endnu en banan, hvis du ønsker at fremhæve smagen mere 😉

   • Reply
    Julie
    29. juli 2016 at 14:15

    Mine bananer var ikke super modne, så det er sikkert årsagen. Næste gang tilføjer jeg flere bananer, som er godt modne 🙂 men den mørke chokolade var ellers super god sammen med hindbærrene. Men den hvide prøver jeg også lige engang.

 • Reply
  Julie
  2. august 2016 at 16:25

  Hej Anna! Lyder som en super lækker kage 🙂 Hvor mange personer er den ca. til?

  • Reply
   Anna Bartels
   2. august 2016 at 17:18

   Hej Julie.
   Jeg ville sige cirka 10-12 personer afhængig af, hvor store stykker du skærer 😉
   God fornøjelse – jeg håber, at du kan lide den!

 • Reply
  Magertoft
  7. december 2016 at 10:11

  Kan man måske putte blåbær i stedet for hindbær?🙄

  • Reply
   Anna Bartels
   7. december 2016 at 10:49

   Ja det kan du sagtens!
   Håber den bliver god 🙂

 • Reply
  Josephine
  30. august 2017 at 11:04

  Hejsa faldt lige over den her skønne opskrift, men vil lige høre kan jeg lave kagen nu, hvis den først skal spises i morgen ved middagstid 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   30. august 2017 at 18:22

   Hej Josephine.
   Det kan du sagtens! Den bliver faktisk nærmest endnu bedre efter en nat på køl, hvis du spørger mig 😉
   Håber du kan lide den!

 • Reply
  Elsebeth
  19. marts 2018 at 19:03

  Så har jeg 20 muffinforme i ovnen (de gør det lettere lige at snuppe et lille stykke kage!). Straks da temperaturen var tilpas, hældte jeg de frosne hindbær i dejen og fyldte formene med en isske. Hvis man er hurtig i vendingen (jeg er!), når bærrene ikke at tø op og afgive farve til dejen.

  • Reply
   Anna Bartels
   19. marts 2018 at 21:24

   Tak for et smart tip Elsebeth!
   Jeg håber, at du kunne lide dem 🙂

 • Reply
  Charlotte
  2. marts 2020 at 9:42

  Har du erfaringer med at fryse denne ned?
  Skal lave to bogstavkager til min datters dåb, og overvejer denne som den ene serveret med en pisket hvid chokoladeganache på toppen, men vil helst have fundet en opskrift, der kan forberedes på forhånd og er lige så lækker efter optøning.

  • Reply
   Anna Bartels
   2. marts 2020 at 12:05

   Hej Charlotte,
   Nej det har jeg desværre ikke. Hvis jeg var dig, ville jeg teste en lille portion først for at se, om det fungerer. Men det tror jeg virkelig ikke er noget problem – selvom jeg altid er gladest for friskbagt kage 😉
   Det lyder som en virkelig god kombination. Skriv endelig hvis du prøver det af 🙂

 • Reply
  Line
  14. august 2020 at 18:54

  Synes lidt der mangler om det er over/under varme eller varmluft 😅

  • Reply
   Anna Bartels
   14. august 2020 at 22:03

   Hej Line,
   Jeg har brugt varmluft – det gør jeg faktisk generelt, medmindre jeg skriver andet 🙂
   Kh Anna

Svar