Hjemmelavede sprøde kyllingenuggets – bagt i ovn

19. januar 2016

Ovnbagte kyllingenuggetsDisse kyllingenuggets var egentlig ment som et eksperiment, noget der ikke skulle på bloggen, men de blev så gode, at jeg besluttede mig for hurtigt at knipse et par (en smule mørke) billeder og dele opskriften med jer alligevel. Selvom jeg har et Canon spejlreflekskamera, så kan det altså godt være en udfordring at tage billeder på disse mørke aftener. Det er virkelig noget, jeg har forsøgt at arbejde med, men denne aften drillede det mig altså lidt – har I mon nogle gode råd, der ikke kræver en masse dyrt udstyr?

Disse kyllingenuggets er faktisk virkelig nemme at lave, og så er de en del sundere, end dem du kan købe. De er vendt i fuldkornsmel, æg og en blanding af rasp, grovvalsede havregryn og krydderier, og så er de bagt i ovnen. Jeg var lidt spændt på, om de kunne blive sprøde, men det var faktisk intet problem. Kyllingenuggets’ne (hvis det altså er et ord 😉 ) er krydret med tandoori-krydderi, men du kan sagtens krydre dem, som du bedst kan lide. Jeg serverede dem med tzatziki og en ret så lækker kikærtesalat, som jeg nok skal dele snart.

Se også andre opskrifter med kylling lige her.

Ovnbagte kyllingenuggets

Hjemmelavede sprøde kyllingenuggets (til 4 personer)

 • 500-600 g kyllingeinderfilet eller -bryst
 • 2 æg
 • rasp
 • grovvalsede havregryn
 • salt og peber
 • krydderi (jeg brugte tandoori)
 • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skære kylling i mindre stykker, så de får den ønskede størrelse. Forbered 3 skåle: 1 med fuldkornsmel, 1 med sammenpiskede æg og den sidste med rasp og havregryn krydret med masser af salt, peber og krydderier.

Tag et stykke kylling ad gangen og vend det i mel, æg og til sidst rasp-havregrynsblanding. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med en smule olivenolie på toppen for at sikre sprødheden. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter, vend dem og giv dem 10 minutter mere.

 • Reply
  Kirstine
  25. januar 2016 at 20:29

  Lavede dem har til aften. De er SÅ gode

  • Reply
   Anna
   26. januar 2016 at 11:27

   Ih hvor godt! Det er jeg glad for at høre 😀

Svar