Julecookies med appelsin og mørk chokolade

Julecookies med appelsin og mørk chokolade

Uhm julecookies med appelsin og chokolade. Jeg elsker jul og dagene omkring juleaften. Det er altid så hyggeligt, der er masser af lækker mad og tid til at tilbringe lange, hyggelige stunder med hele familien. Og til disse hyggelige tider skal der jo næsten være nogle søde sager. Jeg ved ikke hvorfor, men herhjemme i Danmark tror jeg, at mange ser hygge og mad som noget, der ofte hører sammen.

Opskrift på julecookies

Sidste weekend bagte jeg disse sprøde cookies fyldt med julekrydderier som kanel, ingefær og nelliker og fintrevet appelsinskal, store stykker af mørk chokolade og ristede, grofthakkede mandler. De ville helt sikkert være perfekte til juleaften, når der skal drikkes the og pakkes gaver op eller til de hyggelige julestunder. Og hvis du ikke er så meget til det julede twist, kan du sagtens undlade krydderier og appelsin eller krydre dine cookies, som du bedst kan lide dem. Er du på udkig efter mere klassiske cookies, kan jeg anbefale mine chocolate chip cookies.

Julecookies med appelsin, mørk chokolade og ristede mandler
Julecookies med appelsin og mørk chokolade

Julecookies med appelsin, chokolade og mandler

Lækre sprøde julecookies med krydderier, appelsinskal, mørk chokolade og ristede mandler. Cookies med appelsin som alternativ til klassiske julesmåkager eller bare den enhver anden måned på året.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse18 min
Køletid15 min

Ingredienser

  • 100 g smør (blødt )
  • 80 g brun farin
  • 50 g rørsukker (eller kokossukker)
  • 120 g hvedemel
  • 80 g havregryn (grovvalsede)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • tsk stødt nelliker
  • 1 øko appelsin (skallen)
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 60 g mandler

Køkkenudstyr

  • Elpisker
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter.
  • Pisk det bløde smør med farin og sukker et par minutter, til det er cremet og luftigt.
  • Pisk ægget i og derefter fintrevet appelsinskal.
  • Bland mel, havregryn, salt, bagepulver og krydderier og pisk det i dejen.
  • Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.
  • Stil dejen på køl i 15 minutter.
  • Tril dejen til 12 kugler og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand imellem.
  • Giv hver kugle et lille tryk og bag dem ved 190 grader varmluft i cirka 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten.
  • Lad dem blive på bagepladen et par minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar dine cookies i en lufttæt beholder.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments