Julecookies med appelsin, mørk chokolade og ristede mandler

20. december 2015

Julecookies med appelsin, mørk chokolade og ristede mandlerUhm julecookies med appelsin og chokolade. Jeg elsker jul og dagene omkring juleaften. Det er altid så hyggeligt, der er masser af lækker mad og tid til at tilbringe lange, hyggelige stunder med hele familien. Og til disse hyggelige tider skal der jo næsten være nogle søde sager. Jeg ved ikke hvorfor, men herhjemme i Danmark tror jeg, at mange ser hygge og mad som noget, der ofte hører sammen.

Sidste weekend bagte jeg disse sprøde cookies fyldt med julekrydderier som kanel, ingefær og nelliker og fintrevet appelsinskal, store stykker af mørk chokolade og ristede, grofthakkede mandler. De ville helt sikkert være perfekte til juleaften, når der skal drikkes the og pakkes gaver op eller til de hyggelige julestunder. Og hvis du ikke er så meget til det julede twist, kan du sagtens undlade krydderier og appelsin eller krydre dine cookies, som du bedst kan lide dem.

Find mange flere juleopskrifter lige her.

Julecookies
Julecookies med appelsin, mørk chokolade og ristede mandler

Julecookies med appelsin, mørk chokolade og ristede mandler (12 stk)

 • 100 g blødt smør
 • 80 g brun farin
 • 50 g kokos-/rørsukker
 • 120 g hvedemel
 • 80 g havregryn, grovvalsede
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 2 store tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 2/3 tsk stødt nelliker
 • fintrevet skal fra 1 øko appelsin
 • 1 æg
 • 100 g mørk chokolade
 • 60 g mandler

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter. Pisk det bløde smør med farin og sukker et par minutter, til det er cremet og luftigt. Pisk ægget i og derefter fintrevet appelsinskal. Bland mel, havregryn, salt, bagepulver og krydderier og pisk det i dejen. Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen, og stil derefter dejen på køl i 15 minutter.

Tril dejen til 12 kugler og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand imellem. Giv hver kugle et lille tryk og bag dem ved 190 grader varmluft i cirka 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten. Lad dem blive på bagepladen et par minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar dine cookies i en lufttæt beholder.

 • Reply
  Eva
  20. december 2015 at 12:13

  Mmm. Hvor ser de dejlige ud, Anna! 😛

  • Reply
   Anna
   20. december 2015 at 20:27

   Hvor er du sød Eva, tusind tak!
   De var også ret så gode 😛

 • Reply
  Kristinna
  23. november 2017 at 10:55

  Hvor ser de gode ud! Kan man bage dem uden havregryn? ☺️

  • Reply
   Anna Bartels
   23. november 2017 at 10:59

   Hej Kristinna.
   Jeg ville klart bruge det, da det giver en lækker konsistens og smag 🙂

Svar