Mmh hvor jeg elsker scones med chokolade! Jeg har i lang tid været på jagt efter en opskrift, der kan slå de fantastiske scones, man kan købe hos Reinh Van Hauen. Har du mon smagt dem? Jeg må (måske) indrømme, at scones bare er en af de ting, som man ikke kan lave bedre selv. Jeg vil dog mene, at denne opskrift sørme er tæt på!
Opskrift på scones med chokolade
For mig er en god scones en smule salt, har en næsten flagende struktur og er smør-sprød i bunden. De er virkelig nemme at lave, og så har de præcis den konsistens, hvor de kan brækkes over med hænderne, altså hvor dejen er en smule flaget. Derudover er de en smule salte, som scones efter min mening skal være, og så er de fyldt med store, chunky stykker af mørk chokolade og citronskal.
Kage på 30 minutter
Det smarte (og måske også lidt farlige) ved disse scones med chokolade er, at de kun tager cirka 25 minutter at lave. Tænk … om 25 minutter kunne du tage en friskbagt scones ud af ovnen, smøre den med et godt lag tandsmør og spise den til en god kop the. Det lyder ikke helt dårligt vel?
Er du vild med scones, så bør du også prøve mine ostescones med karamelliseret løg.
Scones med chokolade
Ingredienser
- 350 g hvedemel
- 4 spsk sukker
- ¾ tsk salt
- 1 øko citron (skallen)
- ½ tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 150 g smør (koldt )
- 1¾ dl kærnemælk
- 100 g mørk chokolade
- mælk til pensling
Fremgangsmåde
- Bland mel, sukker, salt, fintrevet citronskal, natron og bagepulver i en skål.
- Skær smørret i mindre tern og gnid det i de tørre ingredienser med hænderne til en smulder-lignende konsistens. Der må gerne være små klumper af smør, det giver kun en bedre scone.
- Hak chokoladen groft og vend det i.
- Lav en fordybning i midten, tilsæt kærnemælken her, og saml hurtigt dejen uden at ælte. Jo mindre du ælter dejen sammen, jo bedre vil dine scones blive.
- Tryk dejen ud på en let meldrysset bord til 2-3 cm i højden og brug herefter et lille glas eller decilitermål på cirka 6 cm i diameter til at trykke scones’ne ud med.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir, pensl med mælk og drys med en smule sukker.
- Bag dem ved 220 grader (over- undervarme) i cirka 12 minutter, til de er gyldne – skru eventuelt lidt ned til sidst.
- Lad de nybagte scones afkøle en smule og spis dem herefter med et godt lag tandsmør eller lemon curd.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!