Chili con carne med 3 x chili, 2 x bønner og mørk chokolade

Chili con carneJeg er ret vild med retter, der står og simrer i lang tid, bliver øset op i en skål og spist med en ske – og det er lige hvad denne Chili con carne er, som oven i købet er ret nem at lave. Da jeg var mindre, kunne jeg ikke lide bønnerne, fordi jeg synes, at de var for melede, men i dag elsker jeg dem og mener, at Chili con carne ikke er det samme uden dem. Ingredienslisten er måske en smule lang, men du har formentligt meget af det i dit basislager.

I denne version af Chili con carne er der 3 slags chili; frisk, flager og sambak olek, som er en stærk chilipasta. Udover det er der både kidney og black beans i, en smule mørk chokolade og lidt rødvin. Jeg bilder mig selv ind, at chokoladen gør den store forskel, for jeg føler, at retten lige får prikken over i’et og bliver en smule mere luksus, når det kommer i. Om det rent faktisk gør en forskel, ved jeg ikke, men jeg kan godt lide tanken om det  😉

Tip: jo længere du lader retten simre, jo bedre bliver den – tro mig det gør en forskel!

Find endnu flere opskrifter med oksekød lige her.

Chili con carne

Chili con carne med chili, bønner og chokolade (en stor portion, aftensmad til 4 i 2 dage)

 • 2 løg + 2 hvidløg
 • 1 kg hakket oksekød
 • 70 g tomatpure
 • 2 tsk stødt oregano + 2 tsk chiliflager
 • 1 tsk stødt parika + 1 tsk stødt spidskommen
 • 1,5 dl rødvin
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 rød peber
 • 1 rød chili
 • 3 dl okse/grøntsagsbouillon (jeg plejer at blande bouillonterning og kogende vand)
 • 1 spsk kakaopulver
 • 15 g mørk chokolade
 • 1 tsk sambak olek (kan udelades)
 • 1 dåse kidney beans + 1 dåse black beans, drænede
 • olivenolie, salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at skrælle og hakke løg og hvidløg. Steg det i 3 spsk olie på en stor, dyb pande i et par minutter ved middel-høj varme. Kom hakket oksekød på og brun kødet ved høj varme, så det hele får lidt farve. Lav et “hul” i midten og rist tomatpureen af ved at røre det lidt rundt. Kom også oregano, chiliflager, paprika, spidskommen og rødvin op til kødet. Kom derefter dåsetomater i sammen med bouillon. Hak rød peber i tern, chili fint (fjern evt. kerner) og mørk chokolade, og kom det ned til kødet sammen med kakaopulver, salt, peber og sambak olek.

Lad retten simre under låg, gerne i et par timer, men mindst i 1 time. Smag til med salt og peber og tilsæt kidney og black beans de sidste 10 minutter. Server med brød eller ris og evt creme fraiche/græsk yoghurt og frisk persille til toppen.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments