Har du nogensinde prøvet at lave dine egne bananchips? Det er simpelthen så nemt, sundt og virkelig lækkert. Jeg har set flere, der har lavet hjemmelavede bananchips, så jeg blev simpelthen nødt til at prøve det. Jeg kan faktisk ikke rigtig lide dem, man kan købe i supermarkedet, så jeg blev meget positivt overraskede over disse. De er sprøde, søde og er en perfekt sund snack.
Opskrift på bananchips
Jeg har før lavet æblechips, som også var rigtig lækre. Men jeg er dog blevet ret stor fan af disse hjemmelavede bananchips. Og sørg endelig for at lave en stor portion, imens du er i gang. Det tager nemlig lidt tid at tørre dem i ovnen. Kom dem oven på yoghurt, spis dem som snack på madpakken eller kom dem i hjemmelavet mysli. I fremtiden vil jeg helt klart eksperimentere med andre frugter/grøntsager!
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Bananchips
Ingredienser
- bananer (modne)
Fremgangsmåde
- Skær modne bananer i meget tynde skive med en skarp kniv – ca 1 mm tykke eller lidt mindre, hvis du kan.
- Læg de tynde skiver fordelt på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i cirka 1 time og 15 minutter ved 115 grader. De er færdige, når de er sprøde.
- Løsn skiverne fra bagepapiret og lad dem køle af.
- Opbevar dem i en lufttæt beholder – de er dog bedst på dagen, men kan også sagtens spises dagen efter.