Sunde kokosmakroner med citronskal og mørk chokolade

Sunde kokosmakroner med citron og chokolade
Sunde kokosmakroner med citronskal og mørk chokolade

Sidste weekend lavede jeg disse lækre, sunde kokosmakroner med citronskal dyppet i mørk chokolade. Jeg lavede dem med inspiration fra Juliekarla‘s lækre blog. Jeg har altid været ret vild med kokos og derfor også kokosmakroner, men der er tit meget sukker i. Derfor var det perfekt, da jeg så Julie Karla havde forsøgt sig med sunde kokosmakroner. Selvfølgelig er man (jeg) lidt skeptisk, for holder de nu formen? Er de søde nok? Og smager de overhovedet godt? Og jeg kan sige ja, ja og virkelig meget ja, for de var seriøst lækre, især med den revede citronskal, som jeg tænkte kunne passe utrolig godt sammen med kokos og chokolade. De smager syndige, men er i virkeligheden ret sunde – et super alternativ til lørdagsslik eller eftermiddagssnack. Jeg har ihvertfald allerede lavet dem 2 gange 😉

Tip: Du kan også komme kanel i dejen, og jeg tænker at en vaniljestang, appelsinskal eller finthakkede nødder også kunne passe rigtig godt til.

Find endnu flere sundere søde sager lige her.

Sunde kokosmakroner med citron og chokolade (ca. 14-15 stk)

  • 2 modne bananer
  • 1,5 æggehvide (du kan også bruge 1 bæger pasteuriserede æggehvider)
  • 90 g kokosmel
  • 1 spsk havregryn
  • Skal fra 1 øko citron
  • 35 g mørk chokolade

Så nemt er det: Start med at mose bananerne med en gaffel. Kom kokosmel, havregryn, fintrevet skal fra citronen og æggehviderne ned til bananerne og rør godt rundt. Kom bagepapir på en bageplade. Form små runde kugler med en ske og læg dem på bagepladen. Giv dem 20 minutter i ovnen ved 200 grader, og lad dem så køle af på en rist. Når de har kølet af, skal du smelte chokolade ved vandbad*.
Dyp kokosmakronernes bund i den mørke chokolade og læg dem med bunden op ad, så chokoladen kan stivne. Put dem på køl, gerne i et par timer, og nyd dem så, fx til en dejlig kop the.

Sunde kokosmakroner med citronskal og mørk chokolade 1

*Vandbad er, når du koger noget vand i en gryde, skruer ned på lavt blus og sætter en skål ovenpå (som et låg). I den skål kommer du chokoladen i og venter til det er smeltet.

Sunde kokosmakroner med citronskal og mørk chokolade 3

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments