Sidste weekend lavede jeg disse lækre, sunde kokosmakroner med citronskal dyppet i mørk chokolade. Jeg har altid været ret vild med kokos og derfor også kokosmakroner, men der er tit meget sukker i. Selvfølgelig er man (jeg) lidt skeptisk, for holder de nu formen? Er de søde nok? Og smager de overhovedet godt?
Opskrift på sunde kokosmakroner
Det er en sund opskrift på kokosmakroner, så du må ikke forvente den sukkersøde, sukkersprøde kokosmakron. Men er du på udkig efter et sundt alternativ, der smager af kokosmakron, så er det opskriften for dig. De smager de nemlig super godt. Især med den revne citronskal, der passer utrolig godt sammen med kokos og chokolade. De smager syndigt, men er i virkeligheden ret sunde – et super alternativ til lørdagsslik eller eftermiddagssnack. Har du lyst til at smage til med vanilje, appelsinskal eller tilføje finthakkede nødder, så smager det helt sikkert også godt.
Er du mere til traditionelle kokosmakroner, så finder du en klassisk opskrift på kokostoppe på bloggen.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Sunde kokosmakroner
Ingredienser
- 2 bananer (modne )
- 1½ æggehvide
- 90 g kokosmel
- 1 spsk havregryn
- 1 øko citron (skallen)
- 35 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Mos bananerne med en gaffel.
- Rør kokosmel, havregryn, fintrevet skal fra citronen og æggehviderne i bananmosen.
- Kom bagepapir på en bageplade. Form små runde kugler med en ske og læg dem på bagepladen.
- Giv dem 20 minutter i ovnen ved 200 grader, og lad dem så køle af på en rist.
- Når de har kølet af, skal du smelte chokolade ved vandbad.
- Dyp kokosmakronernes bund i den smeltede chokolade og læg dem med bunden op ad, så chokoladen kan stivne.
- Put dem på køl, gerne i et par timer, og nyd dem så, fx til en dejlig kop the.