Madmuffins med gulerødder, kerner og feta

Valnøddeboller – langtidshævede og nemme

Langtidshævede valnøddeboller

Langtidshævede valnøddeboller. Jeg elsker brød og boller, der er fyldt med lækre ting. Mysli, tranebær, chokolade eller nødder, og jeg har i lang tid haft lyst til at bage min egne langtidshævede valnøddeboller (har fået lidt inspiration fra Valdemarsro). De let bitre nødder er nemlig virkelig gode i brød og boller og giver et dejligt bid til bollerne. Jeg bagte dem for et par weekender siden, og jeg har heldigvis nydt godt af dem fra fryseren. Jeg har dog lige spist den sidste, så jeg må lige lave en ny portion.

Bollerne er super nemme at lave, kræver ingen æltning og er dermed uden røremaskine. De er lavet med lidt fuldkornsmel, hørfrø og knasende valnødder. De tager vitterligt 3 minutter at røre sammen, og så skal dejen langtidshæve på køkkenbordet, så de får den lækreste smag. Det er lidt svært at forklare, men det smager en smule mere af surdejsboller end almindelige boller, selvom der ikke er surdej i. Hvis du ikke er til valnødder, kan du sagtens komme andet fyld med hasselnødder, mandler, tørrede tranebær eller lignende i. Det vil helt sikkert også være godt. Ps. de er fryservenlige.

Læs også: Nemme, æltefri og koldhævede boller / Havregrynsboller med gulerødder / Grødboller med kerner / Mysliboller med mandler og tranebær / Verdens bedste brød 

Langtidshævede valnøddeboller

Langtidshævede valnøddeboller

Langtidshævede valnøddeboller

Valnøddeboller – langtidshævede og nemme (8 stk)

  • 5 dl vand, lillefingervarmt
  • 8 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk fint salt
  • 150 g fuldkornsmel (fx sigtet fuldkorns spelt eller grahamsmel)
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk hørfrø
  • 100 g valnødder

 

Så nemt er det: Start med at røre gær og honning ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel og rør rundt, til det er blandet godt sammen. Bare et minut eller to. Hak valnødderne groft og rør dem i sammen med hørfrø. Kom film eller låg over skålen og lad det stå på køkkenbordet natten over.

Næste morgen skal du tænde ovnen på 250 grader over-undervarme (eller så højt din ovn kan). Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Fold forsigtigt dejen ind over sig selv et par gange og brug så en skarp kniv eller lignende til at skære 8 boller ud og lægge dem på en bageplade med bagepapir. Når ovnen er varm, sætter du bollerne ind, skruer ned på 220 grader og bager dem i cirka 18-20 minutter. Lad dem afkøle lidt, inden du spiser bollerne.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madmuffins med gulerødder, kerner og feta