En dag i mad #1 + jeres mening

Grov spinattærte med hytteost og pinjekerner

Spinattærte med hytteost og pinjekernerJeg er kæmpe fan af tærter! Og det er vist ikke første gang, at jeg skriver det på bloggen… 😛 Det er nok en af mine (mange) livretter, fordi de bare kan laves i så mange forskellige versioner og kan fyldes med præcis det, som køleskabet skulle byde på. Der kan laves utallige kombinationer af både fyld og bund, og det kan nærmest ikke smage dårligt, uanset hvad man skulle komme i. Jeg er selv ret vild med at bruge en form for grøntsag, en slags ost og noget, der knaser. Og så bruger jeg altid den samme opskrift på tærtebund, som er lavet med fuldkornsmel og er rimelig fedtfattig. Det gør den dejlig grov og knasende og ikke mindst en del sundere end smør-versionen.

Denne gang har jeg fyldt min tærte med masser af spinat, en rest fintsnittet spidskål og en hytteost-æggemasse krydret med masser af citronskal og et lille twist af chiliflager, og så er den toppet med pinjekerner, der bliver ristede og sprøde i ovnen. Du kan nemt få 3-4 måltider ud af sådan en tærte, hvis du serverer en salat til, så den er både perfekt til aftensmad, frokost eller på madpakken. Jeg plejer at skære tærten ud i portionsstørrelse, smide dem i fryseren og tage et stykke op aftenen før, jeg skal spise den. Hvis du vil se flere tærte-opskrifter, kan du finde ret mange lige her.

Spinattærte med hytteost og pinjekerner Spinattærte med hytteost og pinjekerner

Grov spinattærte med hytteost og pinjekerner (til 3-4 måltider med salat til)

  • Grov tærtedej (se nem opskrift og fremgangsmåde her)
  • 3-400 g frisk spinat
  • 1 stor håndfuld valgfri grøntsag som kål, broccoli, porrer eller lignende (jeg brugte spidskål)
  • 3 store æg
  • skal fra 1 øko citron
  • 1/2 dl creme fraiche/skyr/græsk yoghurt
  • 1,5 dl hytteost
  • 1 lille tsk chiliflager
  • 1 lille håndfuld pinjekerner
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Imens bunden forbages i ovnen, skal du gå igang med fyldet. Start med at skylle spinat og dampe det i en gryde under låg, til spinaten falder sammen. Hvis du bruger kål eller porrer, så snit det fint og svits det et par minutter på panden. Hvis du bruger broccoli eller lignende, så skær dem ud i mindre stykker, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i 10 minutter.

Pisk æg i en skål sammen med yoghurt-produkt, fintrevet citronskal, chiliflager og godt med salt og peber. Pisk til sidst forsigtigt hytteost i. Fordel spinat og den valgfrie grøntsag på den forbagte tærtebund, hæld æggemasse over og drys med pinjekerner. Bag tærten ved 180 grader i 30-35 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dag i mad #1 + jeres mening