Sunde chewy julesmåkager

Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødder

IMG_4219Det er endelig december måned, og jeg har glædet mig som et lille barn i lang tid. Glædet mig til klementiner, pebernødder, julethe, risengrød og julekalender… Ja jeg kunne blive ved 😉

Den anden dag lavede jeg denne salat, som er super til årstiden, hvor grønkålen er i sæson (oktober-marts). Den sprøde grønkål indeholder en masse gode ting som fibre og vitaminer, og så fungerer den rigtig fint sammen med de saftige æbler, de søde dadler og de ristede valnødder. Salaten kan serveres til kød, kylling eller fisk – hvad jeg serverede den til, kommer I snart til at se på bloggen – eller som madpakke.

IMG_4220

Sprød grønkålssalat med æbler, dadler og nødder (tilbehør til 3)

  • 4 håndfulde grønkål (jeg brugte en fra Irma, som allerede af hakket og skyllet – den er faktisk rigtig fin)
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 syrligt æble
  • omkring 6 dadler
  • 1 spsk dijonsennep (kan udelades)
  • 1 spsk akaciehonning
  • saften fra 1-2 saftig citron

 

Så nemt er det: Start med at riste valnødderne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader og lad dem køle af. Skyl imens grønkålen og lad den dryppe af. Hvis du ikke har købt noget, der er hakket, skal du sørge for at fjerne de groveste stilke og derefter hakke den fint. Skyl æblet og skær det i tynde skiver. Fjern også eventuelle sten fra dadlerne og skær dem i strimler. Rør dijonsennep, akaciehonning og citron godt sammen i en lille skål. Kom grønkål i en skål og “kram” dressingen godt rundt i grønkålen, så det bliver fordelt over det hele. Bland også æbleskiverne, dadler og de ristede valnødder i.

IMG_4218

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde chewy julesmåkager