Sprøde kokostoppe med citronskal og mørk chokolade

Spinatsalat med grillost og langtidsbagte tomater

IMG_4235Jeg er gået lidt amok i salater af forskellige varianter her på det seneste. Jeg synes, at kunsten ved en god salat er, at der skal være forskellige konsistenser: sprødt, blødt, saftigt osv. og så skal der være forskellige smage, sødme, syre og friskhed.

Derfor var det perfekt, at jeg i sidste uge fik en masse lækre produkter fra Taverna ind ad døren, bl.a. denne grillost med chili, og den smagte faktisk rigtig lækkert! Grillosten er  fast i konsistensen og mild, lidt salt i smagen med et hint af chili, og så er den super nem at grille på panden. Salaten her består af sprøde salatblade, saftige langtidsbagte cherrytomater og grillet ost med chili (alternativt tror jeg også sagtens, at du kan bruge feta). Salaten er et fint tilbehør til et stykke kød, kylling, fisk eller som madpakke.

IMG_4237IMG_4234

Spinatsalat med grillost og langtidsbagte tomater (tilbehør til 2-3 personer)

  • 10 cherrytomater
  • 1/2 spsk + 1 tsk olivenolie
  • 3 håndfulde frisk spinat
  • saft fra cirka 1/4 citron
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1/2 pakke Taverna grillost med chili (125 g)

 

Så nemt er det: Start med at halvere cherrytomaterne og vend dem med 1/2 spsk olivenolie. Placer dem i et ildfast fad med bagepapir med den flade side opad. Drys med en salt, peber og en smule sukker. Bag dem i ovnen i 1 time ved 150 grader.

Skyl spinat og lad det dryppe af. Rør akaciehonning, citronsaft og 1 tsk olivenolie sammen  og vend med den friske spinat. Smør en grillpande (alternativt en normal stegpande) med en smule olie, skru godt op for varmen. Skær grillost i 1/2 cm tykke skiver og steg på middelvarm pande, cirka 2 minutter på hver side til de får grillstriber/farve.

Anret spinatbladene med de langtidsbagte tomater og grillosten ovenpå.

IMG_4236

Indlægget er sponsoreret men 100 % min egen mening. 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sprøde kokostoppe med citronskal og mørk chokolade