Sundere lørdagslækkerier

Himmelsk Panna cotta med hindbærcoulis

IMG_3844Det er ikke lang tid siden, at jeg smagte panna cotta for første gang, og åh hvor jeg bare ELSKER denne dessert! Panna cotta er en nem italiensk klassiker, der kan forberedes dagen i forvejen, og så den smager himmelsk.

Jeg er helt vild med den bløde, søde og cremede panna cotta med små fine vaniljekorn og en top af lidt syrlig hindbærcoulis. Jeg lavede det til en fødselsdagsmiddag for 20 piger, og alle slikkede nærmest glassene af – det kan vist kun have været populært 😉

IMG_3841IMG_3842

Panna cotta med hindbærcoulis
(til 6-7 glas)

5 dl piskefløde
60 g sukker
1 vaniljestang
3 blade husblas

150 g frosne hindbær
1-2 spsk sukker

Så nemt er det: 
Start med at opbløde husblas ved at komme det i en skål koldt vand i 5-10 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det i en gryde sammen med de 60 g sukker, fløde og vaniljestangen. Varm langsomt denne flødemasse op til lige før kogepunktet – rør hele tiden. Vrid husblas for vand og rør det godt sammen med den varme fløde. Lad fløden stå og svale lidt, si det og fordel derefter fløden på 6-7 glas. Lad glassene afkøle lidt, dæk dem med film og kom dem på køl.

Kog imens frosne hindbær med 1-2 spsk sukker (smag dig frem), det skal bare lige op og koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Lad denne hindbærcoulis køle helt af, evt i køleskab. Når panna cotta’en er stivnet, kan du fordele hindbærcoulis oven på og derefter komme glassene tilbage på køl. Pynt evt med flager af hvid chokolade og server.

IMG_3843

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

10 kommentarer

  • Det er nemlig virkelig lækkert og nemt 🙂
    Dine ser godt nok også flotte ud.

    Næste gang kan du overveje at lave dem i to lag. Pannacotta, hindbær, pannacotta, hindbær.
    Det ser også vildt flot ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Jacob – det er det virkelig!
      Mange tak, det må jeg prøve næste gang 😉
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Den ser lækker ud. Jeg har flere gange forsøgt mig med husblas uden held og går normalt uden om disse opskrifter, men denne ser tilpas nem ud, så nu skal det være – tak for sparket 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Mange tak Ann, jeg synes faktisk slet ikke, at det volder problemer – du kan sagtens kaste dig ud i det!
      Bare sørg for at røre husblassen godt ud i den varme fløde-blanding 🙂
      kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Da du lavede 20 glas, kom du så 9 blade husblas i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • John

    Hej. Har lige lavet desserter – stor succes 🙂 Men glassene bliver sorte i bunden – korn fra vanillastang falder til bunds – skal det være sådan eller har jeg fejlet. VH John

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej John.
      Dejligt at du kunne lide det!
      Du skal sørge for at lade cremen stå lidt og køle af, røre i den og derefter komme den i formen. Men du kan ikke undgå, at vaniljekornene ligger sig lidt på bunden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brita

    Skal der ikke husblas i hindbærcoulisen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere lørdagslækkerier