Rødbedeboller med solsikkekerner

Panna cotta med hindbær coulis

Panna cotta med hindbær coulisDet er ikke lang tid siden, at jeg smagte panna cotta med hindbær for første gang, og åh hvor jeg bare ELSKER denne dessert! Panna cotta er en nem italiensk klassiker, der kan forberedes dagen i forvejen, og så den smager himmelsk. Jeg har sidenhen lavet denne opskrift mange gange, og jeg vender altid tilbage. Alle gæster, familie og venner er altid begejstrede for denne dessert.

Jeg er helt vild med den bløde, søde og cremede panna cotta med små fine vaniljekorn og en top af syrlig-sød hindbærcoulis. Jeg lavede det til en fødselsdagsmiddag for 20 piger, og alle slikkede nærmest glassene af. Det kan vist kun have været populært. Hvis du ikke er til hindbær, kan du sagtens bruge andre former for bær. Du kan også toppe med æblekompot eller komme karamel i bunden. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Find endnu flere opskrifter på desserter lige her.

Panna cotta med hindbær coulis

Panna cotta med hindbær coulis (til 6-7 glas)

5 dl piskefløde
60 g sukker
1 vaniljestang
3 blade husblas

150 g frosne hindbær
1-2 spsk sukker

Så nemt er det: 
Start med at opbløde husblas ved at komme det i en skål koldt vand i 5-10 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det i en gryde sammen med de 60 g sukker, fløde og vaniljestangen. Varm langsomt denne flødemasse op til lige før kogepunktet – rør hele tiden. Vrid husblas for vand og rør det godt sammen med den varme fløde. Lad fløden stå og svale lidt, si det og fordel derefter fløden på 6-7 glas. Lad glassene afkøle lidt, dæk dem med film og kom dem på køl.

Kog imens frosne hindbær med 1-2 spsk sukker (smag dig frem), det skal bare lige op og koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Lad denne hindbærcoulis køle helt af, evt i køleskab. Når panna cotta’en er stivnet, kan du fordele hindbærcoulis oven på og derefter komme glassene tilbage på køl. Pynt evt med flager af hvid chokolade og server.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

17 kommentarer

  • Det er nemlig virkelig lækkert og nemt 🙂
    Dine ser godt nok også flotte ud.

    Næste gang kan du overveje at lave dem i to lag. Pannacotta, hindbær, pannacotta, hindbær.
    Det ser også vildt flot ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Jacob – det er det virkelig!
      Mange tak, det må jeg prøve næste gang 😉
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Den ser lækker ud. Jeg har flere gange forsøgt mig med husblas uden held og går normalt uden om disse opskrifter, men denne ser tilpas nem ud, så nu skal det være – tak for sparket 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Mange tak Ann, jeg synes faktisk slet ikke, at det volder problemer – du kan sagtens kaste dig ud i det!
      Bare sørg for at røre husblassen godt ud i den varme fløde-blanding 🙂
      kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Da du lavede 20 glas, kom du så 9 blade husblas i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ja jeg lavede 3 x af portionen nedenunder 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • John

    Hej. Har lige lavet desserter – stor succes 🙂 Men glassene bliver sorte i bunden – korn fra vanillastang falder til bunds – skal det være sådan eller har jeg fejlet. VH John

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej John.
      Dejligt at du kunne lide det!
      Du skal sørge for at lade cremen stå lidt og køle af, røre i den og derefter komme den i formen. Men du kan ikke undgå, at vaniljekornene ligger sig lidt på bunden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brita

    Skal der ikke husblas i hindbærcoulisen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Nej det behøves slet ikke, når det skal serveres i glas 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Kofoed

    Kan man bruge fløde, som har været frosset ned, til Panna Cotta?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Charlotte.
      Allerførst havde jeg faktisk lyst til at sige nej, men så søgte jeg lige på nettet.
      https://stop-madspild.dk/frys-floden/
      Det ser ud til, at du kan bruge frossen fløde til alt andet end flødeskum, så det kan du sikkert godt 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte Kofoed

      Jeg prøver og kan jo så berette om resultatet..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte Kofoed

      Det gik fint med frossen fløde. De små fedtgryn bliver opløst under opvarmningen..lidt sværere at få den cremet bagefter, når dem køler i køleskab, så vaniliekornene falder lidt til bunds. Men den smager skønt. Var nødt til at prøvesmage før gæsterne får den serveret.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det er dejligt at høre! Tak for tip 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    hej
    vil det være muligt at give hindbærene 1½ husblas og også si bærene og så putte dem over fløden når den er stivnet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Sarah.
      Ja det kan du sagtens – men når du har det i glas, behøves det slet ikke, hvis du spørger mig.
      Hvis du vil gøre det, ville jeg koge det op, som der står i opskriften og derefter komme husblas i, så det kan smelte i den varme hindbærmasse. Men du behøver virkelig ikke husblas 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbedeboller med solsikkekerner