Tomattærte med mozzarella og basilikum

Tomattærte med mozzarella og basilikum

Jeg elsker en god tomatsalat med mozzarella, og jeg er virkelig inde i en tærteperiode. Elsker tærter! Så hvorfor ikke lave en tomattærte med mozzarella og basilikum? Det satte jeg mig for, at det blev lige så dejligt, som jeg havde tænkt. Måske lidt mere end sommertærte, men man har vel lov til at drømme sig frem til sol og sommer?

Opskrift på tomattærte med mozzarella og basilikum

Det er en helt simpel tærte den her. En vegetarisk tærte med masser af smag. Jeg laver den tærtedej, som jeg for tiden bruger. Simpelt: hvedemel, lidt fuldkornsmel, smør, salt og vand. Ikke heavy på smør men der er lidt i, og det smager nu bedst. Har tilføjet lidt sesamfrø for smagen, men det behøves ikke.

Dertil masser langtidsbagte tomater (fordi det giver så meget mere smag end friske, og det smager himmelsk), masser af mozzarella og frisk basilikum. Og så en æggemasse med lidt fløde, masser af peber og friskrevet parmesan. Kun gode ting.

Er du vild med tærter, så se også min mange andre tærteopskrifter.

Tomattærte med mozzarella og basilikum

Tærte med bagte tomater

Tomater er skønne i alt. Friske, marinerede, stegte og bagte. Jeg har valgt at langtidsbage mine tomater til denne tomattærte, fordi de giver en meget mere intens tomatsmag og en mindre våd tærte. De skal have 1-1,5 time i ovnen, og du kan sagtens gøre det dagen før eller i løbet af dagen, hvis det passer dig bedre. Har du ikke tid til det, kan du bruge friske tomater i stedet. Jeg har ikke sparet på mozzarella og har brugt to kugler. Du kan godt bruge én i stedet.

Hvordan kan du servere denne tomattærte? Jeg ville servere den, som den er. Måske med nogle sprøde salatblade vendt i lidt balsamicodressing til for et friskt og syrligt twist. Du kan også servere den lun eller kold til brunch, buffet eller frokost. Den vil også være genial på madpakken dagen efter, og den er helt sikkert også fryseegnet.

Tomattærte med mozzarella og basilikum

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Tomattærte med mozzarella og basilikum

Tomattærte med mozzarella og basilikum

En simpel tærte med langtidsbagte tomater, frisk mozzarella og basilikum. Server den med en frisk mættende salat til, og du har mad til 3-4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse1 time 30 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Fyld

  • 500 g cherrytomater
  • 3 stk æg
  • 1 dl fløde (eller mælk)
  • 1 håndfuld parmesan (fintrevet)
  • 2 kugler mozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • olivenolie
  • salt, peber og sukker

Tærtebund

  • dl mel (du kan sagtens bruge 3/4 hvedemel og resten fuldkornsmel)
  • 65 g smør (koldt)
  • ½ dl vand (måske en smule mere)
  • 2 spsk sesamfrø (kan sagtens undlades)

Køkkenudstyr

  • 1 Tærteform eller springform på ca 20 cm i diameter

Fremgangsmåde

  • Start med at lave de langtidsbagte tomater – kan sagtens gøres dagen før. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend med 2 spsk olie, et drys salt og peber og en lille tsk sukker.
  • Placer dem med den runde side nedad og bag dem i minimum 1 time, gerne halvanden.
  • Når tomaterne mangler en lille halv times tid, kan du lave dejen. Smuldr det kolde smør ud i mel, salt og sesamfrø – dette kan også gøres endnu nemmere på en minihakker.
  • Hæld vand i til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer. Stil på køl i 15 minutter.
  • Når tomaterne er ude af ovnen, skal du skrue op på 180 grader varmluft.
  • Rul dejen ud på et stykke bagepapir til 2-3 mm tykkelse og kom bagepapir med dej i en tærteform.
  • Prik bunden nogle gange med en gaffel og forbag den i 10 minutter.
  • Rør imens æggemasse sammen af æg, fløde, revet parmesan og godt med salt og peber.
  • Fordel halvdelen af de bagte tomater på tærtebunden, fordel chunks af den ene mozzarella ud over og drys med halvdelen af basilikumsbladene. Top med resten af tomaterne, chunks af den sidste mozzarellakugle og resten af basilikum. Hæld æggemasse over.
  • Bag din tærte i cirka 30 minutter, eller til æggemassen har sat sig.
  • Lad den gerne stå i 5-10 minutter, inden du spiser den.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments