Sundere cornflakestoppe med peanuts og chokolade. Nu er det snart jul. Der er kun 4 dage tilbage, og du kan tro, at jeg glæder mig og tæller ned. Men jeg kigger alligevel lige ind her, inden alle juledagene går i gang, og deler en sidst opskrift med jer inden d 24. december. Den er nemlig ret perfekt som konfekt eller en lidt sundere sød sag til juleaften eller i juledagene. Og så vil jeg bare ønske jer alle en rigtig glædelig jul og godt nytår. Vi ses i 2018!
Cornflaskestoppe med peanuts og chokolade
Du kender sikkert de klassiske cornflakestoppe. Sprøde cornflakes vendt i chokolade. I dag vil jeg introducere dig til en lidt sundere variant med bran flakes, mørk chokolade og peanuts. Den mørke, let bitre chokolade sammen med de sprøde flakes og saltede, ristede peanuts er virkelig godt. Og så er de tilmed virkelig nemme at lave og kan sagtens spises som lidt sundere snack også. Og de kan fyldes med alt.
Slik og konfekt til jul
Prøv fx cornflakestoppe i en mere julet version med marcipan og nougat eller måske en med lys chokolade, appelsinskal og ristede nødder. Du kan også lave det som sødt til påske med påskeslik. Behold dog altid flakes – det giver en super sprødhed! De vil i hvert fald være populære på slikbordet til jul og julefrokoster. Du kan finde endnu flere opskrifter til jul her.
Cornflakestoppe med peanuts og mørk chokolade
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade
- 80 g cornflakes (eller branflakes – vælg dem med så lidt sukker som muligt)
- 50 g peanuts
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Smelt chokolade over vandbad.
- Vend smeltet chokolade med resten af ingredienserne.
- Form små toppe og placer dine toppe på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem køle af og stivne på køl.
- Herefter er de klar til at blive spist eller opbevaret i en lufttæt boks.