Rødbedetatar med estragonmayo og vesterhavsost

Rødbedetatar med estragonmayo og vesterhavsost

Denne opskrift på rødbedetatar har været længe undervejs. På en måde i hvert fald. Du ved det nok allerede, hvis du følger med på Instagram, men jeg udviklede faktisk denne opskrift tilbage i starten af sommeren, da jeg meldte mig til Masterchef audition til sæsonen 2021. Det startede som en mere klassisk tatar med æggeblomme på toppen men endte i denne version efter flere eksperimenter og forsøg. Og jeg lover dig, at den er god. Den er faktisk så god, at jeg vandt et forklæde til audition og en plads i Masterchef 2021.

Opskrift på rødbedetatar

Du kender jo sikkert den klassiske tatar af oksekød eller måske laksetatar eller tuntatar. Alle de versioner jeg har mødt, har jeg været vild med. Jeg elsker nemlig en god tatar. Denne gang bliver det dog en vegetarisk tatar med rødbede, som, helt ærligt, smager sindssygt godt. Efter Masterchef audition er der flere af jer, der har spurgt efter opskriften, og den skal I selvfølgelig have. Denne rødbedetatar er faktisk ret nemt at lave, og den er perfekt som forret til gæster eller som hovedret serveret med lidt lækkert brød eller grøn salat til.

Er du vild med tartar, så bør du også prøve min klassiske rørt tartar med persillemayo og kartoffelchips.

Vegetarisk tatar

Du skal på ingen måde tro, at det er en kedelig tatar, bare fordi den er lavet på grøntsager. Denne rødbedetatar er smækfuld af smag, konsistenser og alt fra syre til sødme og umami. Den består af en simpel rødbedetatar bestående af saltbagte rødbeder, æbler og appelsinsaft. Den er toppet med en hjemmelavet estragonmayonnaise, ristede hasselnødder, en smule fintrevet appelsinskal og godt med revet vesterhavsost på toppen. Du må love mig at prøve den – selv min kødglade kæreste er stor fan.

Masterchef audition ret

Jeg lavede denne ret i Masterchef, fordi jeg elsker grøntsager. Jeg vil enormt gerne vise, hvad grøntsager kan, og at vi ikke altid skal inkludere eller udtænke vores ret efter et kødelement. Jeg ville gerne vise, at man kan bringe en masse smag og umami i spil på trods af, at retten faktisk ikke indeholder kød.

Jeg har selv brugt nogle af de råvarer, som jeg elsker allermest: estragon, ost og hasselnødder. Og så har jeg forsøgt at bygge den op som en klassisk tatar men med rødbeder i stedet. Retten fik hele 4 ja’er med sig og ord som: “vanvittig flot smagskombination” med sig. Jeg er enorm stolt af den, og jeg håber, at du også vil elske den, hvis du kaster dig ud i den.

Rødbedetatar med estragonmayo og vesterhavsost
Rødbedetatar med estragonmayo og vesterhavsost

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Rødbedetatar med estragonmayo og vesterhavsost

Rødbedetatar med estragonmayo og vesterhavsost

En lækker, cremet og smagsfuld vegetarisk tatar på rødbede med æbler, appelsinskal, hjemmelavet estragonmayonnaise, ristede hasselnødder og fintrevet vesterhavsost. Det lyder svært, men den er faktisk ret nem at lave. En perfekt forret eller aftensmad med brød til.
4.70 fra 10 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse1 time 30 minutter
I alt2 timer

Ingredienser

Rødbedetatar

  • 3 rødbeder (mellemstørrelse)
  • salt (masser!)
  • 1 æble (mellemstørrelse)
  • ½ øko appelsin (saft (og skal til topping))

Estragonmayo

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk sennep
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk estragon

Toppings

  • 1 dl ristede hasselnødder (grofthakket)
  • vesterhavsost

Fremgangsmåde

Rødbedetatar

  • Start med at skrubbe rødbederne fri for jord.
  • Beklæd et lille fad eller brødform med bagepapir, drys et par håndfulde salt ud i, læg rødbederne i saltet og dæk dem med yderligere salt.
  • Saltbag rødbederne ved 180 grader i 1,5 time.
  • Lad rødbederne køle af og fjern så skindet.
  • Hak rødbeder og æble i fine tern og vend med lidt appelsinsaft.

Estragonmayo

  • Imens rødbeder køler af: blend olie og frisk estragon i 5 minutters tid, til du får en grøn olie. OBS: skyller du din estragon, skal du duppe den helt tør.
  • Kom æggeblommer i en lille skål eller et højt bæger med en lille tsk salt og pisk dem seje et minuts tid – brug helst en elpisker.
  • Pisk sennep og æblecidereddike i og pisk derefter estragonolien i lidt ad gangen, til du får en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med salt og evt mere sennep og eddike.

Samling

  • Anret rødbedetatar (3-4 gode spsk per mand). Top med klatter af estragonmayo – du vil formentligt have mayo tilovers.
  • Drys lidt grofthakkede, ristede hasselnødder over og riv en smule fintrevet appelsinskal over.
  • Dæk det meste af rødbedetataren med fintrevet vesterhavsost og afslut evt. med et par blade frisk estragon.
Del med nogen du holder af
4.70 from 10 votes (6 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments