Nem laksetærte med asparges og dild. Jeg er taget i sommerhus med familien. Jeg har tænkt mig at sove længe, læse bøger, spille spil, gå lange ture og lave lækker mad, altsammen med min søde familie. Men det stopper mig nu ikke fra lige at kigge hurtigt forbi her for at dele en af mine nye favoritter med jer. Selvom jeg elsker tærte, så er det nu rart engang imellem at vælge den nemme løsning, hoppe over hvor gærdet er lavest og bruge en købt bund. Jeg har derfor kastet mig ud i en version med filodej som bund, og det er bestemt ikke sidste gang!
Opskrift på nem laksetærte
Denne opskrift på nem laksetærte er fyldt med mit yndlings tærtefyld. Laks, spinat og asparges og derudover har jeg rørt masser af frisk dild og citron i æggemassen, og hele familien var ret begejstrede. Især fordi det var en lidt anderledes tærte, da jeg havde brugt filodej som tærtebund. Og jeg skulle hilse at sige, at tærten nærmest var endnu bedre dagen efter til frokost efter en nat på køl. Hvis du hellere vil lave en almindelig tærtebund eller andet fyld, kan du finde flere tærteopskrifter her på bloggen.
Tærte med filodej
Jeg kan bestemt anbefale at lave din tærte med filodej. Jeg bruger sjældent filodej og har heller ikke prøvet mange opskrifter med filodej. Men som en nem tærte er det en rigtig fin, hurtig løsning. Det giver nemlig en tynd bund, der bliver ultrasprød i kanterne. De tynde ark af filodej lægges i lag på bunden, smøres med en smule smeltet smør imellem lagene og giver en super sprød kant (og så tager det nærmest ingen tid).
Nem laksetærte med filodej, spinat og asparges
Ingredienser
- 250 g frisk spinat
- 10 asparges
- 450 g laks (gerne laksefileter)
- 4 æg
- 1½ dl creme fraiche
- ½ dl mælk
- 1 øko citron (skallen)
- 1 håndfuld frisk dild (grofthakket)
- 5 ark filodej (en pakke)
- 2 spsk smør
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Tærteform
Fremgangsmåde
- Skyl spinat og damp det i en gryde under låg, til det falder sammen.
- Pres al væden ud af spinaten.
- Knæk de grove ender af asparges og skær dem i grove stykker.
- Skær skindet af laksen og skær laksekødet i mundrette bidder.
- Pisk æg, creme fraiche, mælk, fintrevet citronskal, grofthakket dild og godt med salt og peber sammen i en skål.
- Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen.
- Pensl din form (jeg brugte en på 22 x 22 cm) med lidt af smørret og kom det første ark filodej over bunden. Det skal gøres lidt forsigtigt, så dejen ikke knækker.
- Pensl med lidt smør, kom det andet ark over og fortsæt til sidst stykke filodej er brugt.
- Fordel dampet spinat på bunden efterfulgt af laks og asparges og hæld derefter æggemassen over.
- Fold/rul kanterne af filodejen ind over siden og pensl også dem med det sidste smeltede smør.
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader i cirka 35-40 minutter – skru evt lidt ned for temperaturen undervejs.
- Lad tærten køle af i 5-10 minutter og server, gerne med en sprød salat.