Godt nytår og velkommen til 2020. Jeg er så spændt på, hvad dette år bringer af sjov, arbejde, skole, mad og oplevelser. Og du skal selvfølgelig ikke snydes for månedens madplan, der i denne omgang har fokus på januar råvarer i sæson. Her får du alt fra kartofler, rødbeder, løg, svampe, æbler og meget mere. En god kombination af comfort food og nem og sund hverdagsmad.
Denne madplan med januar råvarer i sæson er til 3-4 personer og består af 3 dage med kød/fisk, 3 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!
Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner en masse lige her
Madplan: Januar råvarer i sæson
- Mandag: Vi starter ugen ud med spinatpandekager fyldt med gedeost, laks og rødbedecreme. Undlad at skære dem ud i hapsere men server dem i stedet bare som almindelige madpandekager. Brug rødbeder fra posen med rodfrugter.
- Tirsdag: Det er suppedag og en, for sjældent spist en for mig, kartoffel-porresuppe. Den smager SÅ godt.
- Onsdag: Der er pasta på menuen i dag i en cremet version med kylling, svampe og soltørrede tomater.
- Torsdag: Det er tid til en klassisker: Brændende kærlighed med ekstra grønt – både i mos og topping. Ikke desto mindre smager den af mere og super godt.
- Fredag: Menuen står på grove madvafler med hummus og bagte rodfrugter. Her kan du bruge de rodfrugter, du har tilovers fra rodfrugtposen.
- Lørdag: Mmh tærte. Det går man aldrig i byen med. Og min yndlingsvariant er til aftensmaden i dag med spinat, gedeost og karamelliserede løg.
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.