Grove gulerodsbrud – bløde og luftige

Grove gulerodsbrud - bløde og luftige

Jeg har i lang tid haft lyst til at bage gulerodsbrud. De ser helt enormt indbydende og lækre ud – klar til at blive skåret over og spist med tandsmør. Er det ikke rigtigt? Da jeg i forrige uge modtog en pakke med posten, som indeholdt den nye og fine kogebog “Hverdagsfavoritter”, bladrede jeg igennem og mine øjne faldt hurtigt på gulerodsbruddene. Kogebogen udkom i sidste måned og er fyldt med 100 lækre opskrifter og billeder af de to søde pigers favoritter. Opskrifterne er inddelt i 7 kapitler med alt fra morgenmad til dips, aftensmad og sundere søde sager.

Grove gulerodsbrud

Gulerodsbrug minder en del om gulerodsboller, men i stedet for at ælte gulerødder og diverse fyld i dejen, lader man dejen hæve, og så “hakker” man revne gulerødder, æg og solsikkekerner i dejen, så konsistensen bliver en mere blød og luftig boller. Jeg har lavet 2/3 portion i forhold til den i bogen og foretaget nogle småjusteringer, og de blev så lækre! Næste gang vil jeg måske tilføje lidt kardemomme for et krydret twist. Min roomie og jeg fik hver en til frokost med ost og resten er smidt i fryseren, til når hverdagen går lidt for hurtigt. Jeg er vild med at finde lækre sager i fryseren, man troede var spist. 

Grove gulerodsbrud - bløde og luftige
Grove gulerodsbrud - bløde og luftige
Grove gulerodsbrud - bløde og luftige

Grove gulerodsbrud

Store, bløde, luftige og søde grove gulerodsbrud med solsikkekerner
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 3,5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk fint salt
  • 350 g hvedemel
  • 200 g sigtet speltmel
  • 30 g smør (blødt )
  • 1 æg (stort )
  • 3 gulerødder (mellemstørrelse)
  • 1 dl solsikkekerner

Fremgangsmåde

  • Kom vand i en skål og opløs gær og honning heri.
  • Bland speltmel, hvedemel og salt i en anden skål og smuldr smørret godt ind i melet med dine fingre.
  • Hæld væsken ned til melet og ælt det hele godt i 10 minutter, til dejen er blød og smidig (jeg brugte røremaskine ).
  • Læg et viskestykke over skålen og lad den hæve på køkkenbordet i en time.
  • Riv gulerødder groft.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning i midten.
  • Slå ægget ud heri og tilsæt solsikkekerner og de groftrevne gulerødder.
  • Fold dejen sammen til en stor bolle (siderne ind over midten, så du lukker fyldet inde).
  • Brug nu en metalspatel eller lignende til at hakke dejen i småstykker og samle den med. Det skal ikke æltes, men bare lige hakkes og vendes sammen, så dejen stadig er klumpet.
  • Kom klatter af dejen på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter, til de er gyldne – skru evt lidt ned for varmen til sidst.
Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments