Jeg elsker en god flammkuchen. Det er vitterligt sådan en opskrift, du aldrig kan gå galt i byen med, og den overrasker mig gang på gang med, hvor skønt den smager. I Tyskland hedder det flammkuchen, i Frankrig hedder det tarte flambee. For mig er det også bare en simpel pizza med få ingredienser. Det er sådan en ret, du både kan servere en onsdag aften, når du skal have noget hurtigt mad på bordet, men du kan også servere den til en romantisk middag med en koldt glas hvidvin til.
Opskriften her har jeg lavet i mit samarbejde med Magistrenes A-kasse, som jeg udvikler en masse budgetvenlig og lækre opskrifter og videoer til. Som gratis studiemedlem af Magistrenes A-kasse kan få endnu flere gode opskrifter, rabatter og gode tilbud, hvis du følger dem på Instagram.
Opskrift på flammkuchen aka. tarte flambee
Måske du allerede er faldet over sådan en flammkuchen her. Måske på en ferie i Tyskland eller Frankrig. Jeg synes, at det er en fantastisk opskrift at have i baghånden, fordi den kan gøre enhver grå dag god igen. Det er jo egentligt bare en simpel pizza, og du skal udover salt og peber faktisk kun bruge 4 ingredienser: En god pizzabund, fed cremefraiche, løg og bacon. Du kan selvfølgelig også lave dejen selv, men i en hurtig håndvending har mange supermarkeder gode bunde, der allerede er bagt for dig.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin eller sød kartoffel pizza med chorizo og svampe.
Simpel luksus middag, nem datemenu eller hurtig hverdagsmad
Det her er som sagt sådan en ret, der kan hives ud af ærmet til det fleste lejligheder. Det kunne være en simpel luksus middag til vennerne, det kan være en nem menu til at imponere din date, og det kan være en hurtig omgang hverdagsmad på dage, hvor du ikke gider eller har tid til det helt store.
Det er faktisk også en budgetvenlig opskrift. Det kan nemt lave den for under 50 kr og måske også 40, hvis du finder nogle gode tilbud. Jeg forestiller mig, at du har salt og peber, måske også balsamico og et løg. Derudover skal du bruge én pizzabund, en halv bøtte cremefraiche, en halv pakke (altså 3 skiver) bacon og lidt blandede salater. Det bliver næsten ikke nemmere.
Aftensmad på 30 minutter
Det tager ikke en gang en halv time at lave denne flammkuchen. Måske du kan gøre det på 20-25 minutter, hvis du er hurtig. Bunden smøres bare med cremefraiche og dryses med bacon, løg, salt og peber. Og så skal den bare bages ved høje grader i 10-12 minutter. Jeg elsker at servere den med lidt blandede salater vendt med balsamico, salt og peber. Det er et godt frisk sidekick til en tung og salt flammkuchen.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Flammkuchen
Ingredienser
- 1 stk pizzabund (køb gerne en god én)
- 125 g cremefraiche (gerne 38%, alternativt 18%)
- 1 stk løg
- 3 skiver bacon
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at opvarme din ovn til 220 grader varmluft. Lad en bageplade varme op med ovnen.
- Læg pizzabunden på en stykke bagepapir og smør den med cremefraiche, som du normalt ville smøre med tomatsovs.
- Skær bacon i små stykker og løget i fine skiver.
- Fordel bacon og løg ud over bunden og drys med salt og peber.
- Bag din flammkuchen i 10-12 minutter til den er flot gylden og sprød i kanter og bund.
- Jeg kan anbefale at servere dem med lidt blandede salater vendt med balsamico, salt og peber. Det kan du forberede, mens den bager.