Budgetvenlig madplan

Budgetvenlig madplan, billig madplan

Da jeg flyttede hjemmefra for et par år siden var jeg ret opmærksom på, hvor mange penge jeg brugte, og jeg var i det hele taget god til at lave et budget, så jeg kunne sikre mig, at jeg ikke brugte for meget. Jeg blev god til at bruge, hvad jeg havde i køleskabet, og jeg lærte mig selv nogle retter som risotto, pasta, karryretter, vafler og meget mere, som kunne varieres efter indholdet i mit køleskabet. I dag får I en budgetvenlig madplan, en billig madplan om du vil. Til dig der vil sparre lidt på madbudgettet – om du er en familie, studerende, flyttet hjemmefra og meget andet. Dog, en madplan der ikke går på kompromis med god smag og lækre retter, og som bruger de basisvarer, mange af os allerede har i skabene.

Denne budgetvenlige madplan er til 3-4 personer og består af 2 dage med kød, 5 dage med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder    

Læs også: Tidligere madplaner en masse lige her

Budgetvenlig madplan

  • Mandag: Ugen starter med grøntsager i rød karry og kokosmælk. Min version er med gulerødder, broccoli og edamamebønner, men du kan bruge dine favoritter, eller hvad der er i sæson og dermed på tilbud.
  • Tirsdag: Tirsdag er vaffeldag i denne uge. Nemme spinatvafler toppet med det, du kan lide – jeg kan godt lide avocado og hytteost. Sundt og nemt og lækkert. Indkøbslisten regner med 4 personer ved bordet, som du skal huske at tilføje yndlingstoppings til listen.
  • Onsdag: På menuen er der one pot lasagne. Med kød men også med en del grøntsager. Den er nem at lave og smager virkelig dejligt – som lasagne, men på den hurtige måde.
  • Torsdag: Man kan ikke sige budgetvenlig madplan uden at sige risotto. På denne torsdag er der tomatrisotto med pesto på menuen. Den smager så dejligt.
  • Fredag: Vi tager mod Nordafrika denne fredag og laver shakshuka med chorizo og smilende æg. En perfekt, sund og nem omgang aftensmad efter en lang uge og inden velfortjent weekend. Husk at lave dobbeltportion til 4 personer – er medregnet i indkøbsliste.
  • Lørdag: Lørdag er pizzadag i denne uge. En dag hvor der er tid til at lave en pizzadej også. Min yndlings kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin. Mmh!
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Indkøbsliste:

Budgetvenlig madplan 2

Ugens søde sag: Æblekage med kanel og mandler

Æblekage med kanel og mandler
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments