Indisk dahl med skyr og ristede mandler

Indisk dahl med skyr og ristede mandler

Jeg er virkelig vild med indisk og i det hele taget krydret mad. Og når vejret opfører sig, som det gør nu (phew hvor er det koldt), så er der altså ikke noget bedre end en skålfuld varm, krydret dahl. Jeg er faktisk slet ikke sikker på, om det mon staves dahl, daal eller dal, men jeg kan til gengæld forsikre dig, at det smager så godt. Min version af indisk dahl minder en del om den, du kan få hos Grød, der også smager super godt.

Indisk dahl med skyr, koriander og mandler

Dahl er som sagt en indisk ret, der blandt andet består af linser, tomat, kokosmælk og masser af krydderier. Jeg har tilføjet lidt ekstra grøntsager og toppet med en klat skyr, friske koriander og ristede mandler. Kombinationen af den lidt spicy, cremede linsegrød sammen med kølende skyr og knasende mandler er virkelig en favorit herhjemme, der ofte kommer på bordet.

Indisk dahl med skyr og ristede mandler
Indisk dahl med skyr og ristede mandler

Nem vegetarisk aftensmad

Jeg har lavet denne indisk dahl mange mange gange, og jeg har anbefalet den endnu flere, når folk er kommet til mig og spurgt, hvad de skal lave til enten mange mennesker, som nem aftensmad eller til deres vegetar-gæster, der kommer på besøg.

Ingredienslisten er en smule længere end normalt, men mange af ingredienser er til gengæld noget, du sikkert allerede har i skabet. Hvis du ønsker mere krydring, så kan du sagtens skrue lidt op eller fx tilsætte sambak olek for et større chili-kick. Er du vil med indisk bør du kigge på mine indiske opskrifter.

Indisk dahl med skyr og ristede mandler
Indisk dahl med skyr og ristede mandler

Indisk dahl med skyr, koriander og mandler

Server denne krydrede portion indisk dahl som den er eller med ris til. Top dog gerne med skyr, ristede mandler og friske koriander.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 3 dl røde linser
  • 1 squash
  • 250 g cherrytomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk gurkemeje (kan undlades)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 grønsagsbouillonterning
  • 3 dl kogende vand
  • ½ lime
  • salt og peber

Serveringsforslag

  • skyr
  • friske koriander
  • mandler (ristede)
  • ris (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Halver tomater og skær squash i tern.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Skræl ingefær og riv det fint.
  • Kom olie i en gryde ved middel-høj varme og tilsæt halvdelen af de halverede tomater, squash, løg, ingefær, hvidløg, krydderier, salt og peber og steg et par minutter.
  • Rør bouillonterninger ud i det kogende vand.
  • Skyl linserne, fx i en si og kom dem derefter op i gryden sammen med bouillonvandet og kokosmælk.
  • Lad det simre i cirka 20 minutter, til linsegrøden er tyk og cremet.
  • Tilsæt resten af tomaterne og limesaft og giv det 2-3 minutter mere.
  • Smag til med salt, peber, limesaft og evt. ekstra chili.
  • Server din dahl med skyr, ristede mandler og friske koriander til toppen, evt. med ris til.

Laver du denne dahl, ville jeg elske at se eller høre om det! Tag mig endelig gerne med @annabartels eller #annamad på Instagram eller skriv en kommentar herunder.

Del med nogen du holder af
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments