Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico

11. august 2018

Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico Det her er altså muligvis en af de pæneste og mest lækre sommersalater, jeg har lavet. Fyldt med alt godt jeg kan komme i tanke om. Melonsalat med mozzarella, serrano, avocado, pinjekerner, basilikum og balsamico. Ideen opstod, da jeg var på besøg hos mine forældre og stod for salaten. Jeg havde den største lyst til melonsalat med mozzarella, og så tilsatte jeg lidt efter smag og udbud i supermarkedet.

Kombinationen af saftig og sød melon med cremet avocado, salt skinke, bøffelmozzarella, ristede pinjekerner og umami fra balsamico. Jeg er kæmpe fan, og det er virkelig en skøn sommersalat, der passer til det meste. Kød, fisk, grill eller som en del af tapas eller buffet. Jeg serverede melonsalaten til en lækker omgang ovnbagt laks med krydderurtetopping, som jeg deler opskriften på snart.

På udkig efter lignende opskrifter? Tjek fx melonsalat med mynte og cashewnødder / Ovnbagte friske figner med balsamico og mozzarella / Speltsalat med pesto, mozzarella og tomater
Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico

Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico (tilbehør til 4-5 personer)

 • 100 g frisk spinat
 • 1 melon (cantaloupe, honning eller galia)
 • 2 store eller 3 små avocado
 • 6 skiver god serrano eller parmaskinke
 • 150 g mozzarella, fx små kugler
 • 30 g pinjekener
 • 1 stor tsk honning
 • 3 spsk balsamico
 • evt. flagesalt og friskkværnet peber

Så nemt er det: Start med at skylle spinat og fordele det på et fad eller i en skål. Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i aflange skiver. Fjern skræl og kerner fra melonen og skær melonkødet i mundrette tern. Fordel melon og avocado oven på spinaten.

Rist pinjekerner let på en pande. Rør balsamico og honning sammen. Riv hvert stykke skinke i 2 aflange strimler og fordel dem oven på salaten sammen med kugler / stykker af mozzarella. Fordel balsamico dressing på toppen og drys med ristede pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.

 • Reply
  Martin mikjær
  5. august 2019 at 11:28

  Hej
  Er det et glas honning eller en spsk honning ???

  • Reply
   Anna Bartels
   5. august 2019 at 14:43

   Hej Martin.
   Jeg kan godt se, at jeg har lavet en stavefejl – det er 1 tsk.
   Jeg har rettet det til nu 🙂

 • Reply
  Gosia
  13. juni 2020 at 21:30

  Superlækker salat 🤩 Jeg lavede den allerede et par gange sidste år og vil lave den igen nu 😃 Tak!

  • Reply
   Anna Bartels
   14. juni 2020 at 16:17

   Jubii hvor dejligt at høre Gosia! Det er jeg glad for, at du synes.
   Det er også en af mine favoritter 🙂

Svar