Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico

Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico

Det her er altså muligvis en af de pæneste og mest lækre sommersalater, jeg har lavet. Fyldt med alt godt jeg kan komme i tanke om. Melonsalat med mozzarella, serrano, avocado, pinjekerner, basilikum og balsamico. Ideen opstod, da jeg var på besøg hos mine forældre og stod for salaten. Jeg havde den største lyst til melonsalat med mozzarella, og så tilsatte jeg lidt efter smag og udbud i supermarkedet.

Sommersalat: Melonsalat med mozzarella

Kombinationen af saftig og sød melon med cremet avocado, salt skinke, bøffelmozzarella, ristede pinjekerner og umami fra balsamico. Jeg er kæmpe fan, og det er virkelig en skøn sommersalat, der passer til det meste. Kød, fisk, grill eller som en del af tapas eller buffet. Jeg serverede melonsalaten til en lækker omgang ovnbagt laks med krydderurtetopping, som jeg deler opskriften på snart.

Er du vil med melonsalater, skal du også prøve min melonsalat med mynte og cashewnødder.

Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico
Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico

Melonsalat med mozzarella, serrano og balsamico

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min

Ingredienser

  • 100 g frisk spinat
  • 1 melon (cantaloupe, honning eller galia)
  • 2 avocado (store eller 3 små)
  • 6 skiver parmaskinke (eller serranoskinke)
  • 150 g mozzarella (fx små kugler)
  • 30 g pinjekener
  • 2 tsk honning
  • 3 spsk balsamico
  • flagesalt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skyl og fordel det på et fad eller i en skål.
  • Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i aflange skiver.
  • Fjern skræl og kerner fra melonen og skær melonkødet i mundrette tern.
  • Fordel melon og avocado oven på spinaten.
  • Rist pinjekerner let på en pande.
  • Rør balsamico og honning sammen.
  • Riv hvert stykke skinke i 2 aflange strimler og fordel dem oven på salaten sammen med kugler / stykker af mozzarella.
  • Fordel balsamico dressing på toppen og drys med ristede pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.

Sommersalat med melon og ost til buffet, fest og grill

Skal du grille, invitere en flok mennesker over til mad eller lave en buffet, så er denne melonsalat en super ide at komme på bordet. Det er en vinder, fordi jeg aldrig har mødt nogen, der ikke kan lide den. Er der ingredienser, du ikke er vild med, kan du sagtens bytte dem ud.

  • Vil du gøre den vegetarisk? Undlad skinken og erstat evt. med soltørrede tomater eller undlad.
  • Er du mere til feta? Så byt mozzarella ud med feta.
  • Er pinjekerner lidt for dyrt? Så kan græskarkerner og solsikkekerner også fungere så fint.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments