Årh hvor ville jeg ønske, at der ventede et stykke af denne svampede banankage med kaffe-mascarpone creme til mig i køleskabet! Det gør der desværre ikke, men jeg har til gengæld en kæmpe fødselsdagsbrunch for min søster med hele familien og lækker mad at se frem til i morgen. Det var også min søster, der kom forbi min lejlighed for et par weekender siden, og der ville jeg forkæle hende og bage en banankage med kaffe til aftenhyggen.
Banankage med kaffe og mascarponecreme
Ideen til kagen, eller rettere sagt til toppingen, har jeg fra Guide til New York, hvor vi fik det lækreste stykke bananbrød med en pisket kaffe-mascarponecreme ovenpå. Det var så godt, at jeg MÅTTE prøve det af herhjemme også. Selve kagen er en svampet banankage, og så toppes den med den cremede, så lækre og lidt afhængighedsdannede (hvis du spørger mig) mascarponecreme rørt med kaffe og fintrevet appelsinskal. Og så drysset med masser af ristede hasselnødder på toppen. Jeg er fuldstændig vild med den kombinationen, og det er sådan en kage, du sagtens kan lave dagen før – den bliver faktisk næsten kun bedre af at stå på køl. God fornøjelse og weekend til jer derude.
Banankage med kaffe og mascarponecreme
Ingredienser
Banankage
- 120 g sukker
- 3 æg
- 1 vaniljestang (eller ⅔ tsk ren vaniljepulver)
- 80 g smør
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3 bananer (modne)
Topping
- 200 g mascarpone
- ⅓ dl kaffe (stærk og kold)
- 2 tsk flormelis
- 1 øko appelsin
- 1 håndfuld hasselnødder
Køkkenudstyr
- Kageform
- Elpisker
- Rivejern
Fremgangsmåde
Banankage
- Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps.
- Smelt imens smørret, lad det køle lidt af og pisk det langsomt i æggesnapsen.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt, si det i æggemassen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, til al mel er blandet godt ind i dejen.
- Mos bananerne med en gaffel og vend også disse i dejen.
- Beklæd bunden af en springform (helst 18 cm, men 20 er også okay) med bagepapir og smør/spray siderne en smule.
- Hæld dejen i formen og bag ved 175 grader i cirka 35 minutter – hvis kagen bliver for mørk på toppen, kan du dække den med staniol.
- Tjek med en stegenål om kagen er gennembagt og lad den så blive helt kold.
Topping
- Rist nødderne i ovnen ved 175 grader i 6-8 minutter.
- Nulr skallen af de afkølede nødder med fingrene og hak dem groft.
- Pisk mascarpone, kold kaffe, fintrevet appelsin og flormelis sammen til en tyk creme og fordel den på den kolde kage.
- Top med grofthakkede hasselnødder.