Engang imellem (læs: ofte) må aftensmaden gerne være sådan helt simpel. Simpelt betyder nemlig ikke, at det ikke er lækkert – tværtimod, ihvertfald ikke i dette tilfælde. Her betyder det hurtig mad med forholdsvis få ingredienser og masser af smag fra lækre sager. Her passer denne linguine med kongerejer perfekt ind. Opskriften er stærkt inspireret af en opskrift fra kogebogen ‘Peralta‘ af Trine Hahnemann og Lars Ranek, som jeg har fået tilsendt.
Opskrift på pasta med kongerejer
Jeg har valgt at lave en simpel pasta med kongerejer med masser af hvidløg, persille, tomater, store rejer og persille, og så har jeg tilføjet et touch af chiliflager, citronsaft og -skal. Retten tager ikke mere end 20 minutter at lave, og så er den fyldt med smag og er virkelig frisk og lækker. Køb endelig nogle ordentlige rejer! Jeg købte lækre kongerejer fra frost, hvor halen stadig sidder på. Er du fan af nemme pastaretter, så vil jeg anbefale dig at kigge på mine mange pastaopskrifter på bloggen.
Pasta med kongerejer, chili og persille
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflager
- 300 g kongerejer (evt. optøede fra frost, uden hoved og tarm)
- 4 forårsløg
- 250 g cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 bundt bredbladet persille (finthakket)
- 300 g pasta (gerne linguine)
- 1 øko citron (skal fra 1, saft fra den halve)
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Pande
- Gryde
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg fint og mos det lidt sammen med chiliflagerne.
- Skær forårsløg i skiver og halver tomaterne.
- Varm en stor pande op til middelvarme, tilsæt olie og sauter hvidløg, chiliflager og forårsløg i 4-5 minutter, uden at det tager farve.
- Skru op på høj varme, tilsæt rejer og svits dem i et par minutter, til rejerne er stegt.
- Tilsæt tomater, citronskal og godt med salt og peber og rør hurtigt sammen. Tag panden af varmen.
- Imens skal du koge pastaen efter anvisningen på pakken – i letsaltet vand, til de er al dente (med lidt bid).
- Hæld vandet fra, men gem ca 1 dl af kogevandet.
- Kom panden tilbage på varmen og vend hurtigt linguine sammen med rejer, finthakket persille, citronsaft og eventuelt lidt pastavand. Server med ekstra citron.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!