Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater photo IMG_5570_zpsv2dujbpg.jpgJeg er ret vild med de såkaldte ‘deller’ – men altså hvem er ikke det? Og det er både de traditionelle, dem med kylling og mange flere versioner. Du kan fx allerede finde flere opskrifter på bloggen – bare rul lidt længere ned, hvor jeg viser dig et par forslag. En af mine favoritter er dog alligevel kyllingefrikadeller, så i dag får i en lidt anderledes version.

Derfor har jeg lavede disse kyllingefrikadeller, der er sprøde udenpå og saftige indeni. Derudover er de fyldt med frisk spinat, små stykker af cremet feta og lækre soltørrede tomater. Ideen fik jeg nede på Kreta her til sommer, hvor vi spiste meget feta og tomater. Og de blev faktisk virkelig gode, hvis jeg altså selv skal sige det 😉 Kombinationen af sprødt, salt, saftigt og krydret er virkelig godt. Server dem gerne til en sprød salat eller mit yndlingstilbehør ovnristede blomkål og kikærter. Note: Jeg har efterfølgende lavet de her kyllingefrikadeller mindst 10-15 gange. De er bare altid gode.

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater photo IMG_5572_zpsogt4xkda.jpgSom skrevet længere oppe vil jeg da også lige dele nogle andre ‘delle’-opskrifter med jer, hvis I ønsker endnu mere inspiration til aftensmaden, om det så er fisk, kød, grønsager eller kylling, der er din favorit. Du kan bare trykke på dem nedenunder, og så kommer du direkte ind på opskriften:

 

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater photo IMG_5573_zpsoks5ekyi.jpg

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater (til 4 personer med tilbehør)

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 spsk mel
  • 1 lille håndfuld frisk spinat
  • 6 store soltørrede tomater
  • 50 g feta (helst fra blok)
  • 1 stor spsk smør + 1 stor spsk olie til stegning

 

Så nemt er det: Start med at ælte kyllingekødet sammen med salt, brug bare dine hænder. Ælt derefter æg i, så havregryn, mel og friskkværnet peber. Hak spinaten lidt groft, skær de soltørrede tomater i små stykker og smuldr feta i mindre bidder. Ælt spinat og soltørrede tomater godt ind i farsen og til sidst feta – ælt så lidt som muligt, så fetaen bliver i små stykker. Det skal bare lige røres sammen og fordeles.

Lad nu farsen hvile på køkkenbordet i 30 minutter, hvilket giver dig tid til at lave noget tilbehør. Opvarm en stor pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden. Form kyllingedeller ved hjælp af en ske og din hånd og steg dem på panden i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Start med lidt høj varme, så de kan blive sprøde udenpå og skru så lidt ned. Du kan eventuelt lade dem stå et par minutter på eftervarmen til sidst, så du er helt sikker på, at de er gennemstegte.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments