Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

18. august 2015

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater photo IMG_5570_zpsv2dujbpg.jpgJeg er ret vild med de såkaldte ‘deller’ – men altså hvem er ikke det? Og det er både de traditionelle, dem med kylling og mange flere versioner. Du kan fx allerede finde flere opskrifter på bloggen – bare rul lidt længere ned, hvor jeg viser dig et par forslag. En af mine favoritter er dog alligevel kyllingefrikadeller, så i dag får i en lidt anderledes version.

Derfor har jeg lavede disse kyllingefrikadeller, der er sprøde udenpå og saftige indeni. Derudover er de fyldt med frisk spinat, små stykker af cremet feta og lækre soltørrede tomater. Ideen fik jeg nede på Kreta her til sommer, hvor vi spiste meget feta og tomater. Og de blev faktisk virkelig gode, hvis jeg altså selv skal sige det 😉 Kombinationen af sprødt, salt, saftigt og krydret er virkelig godt. Server dem gerne til en sprød salat eller mit yndlingstilbehør ovnristede blomkål og kikærter. Note: Jeg har efterfølgende lavet de her kyllingefrikadeller mindst 10-15 gange. De er bare altid gode.

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater photo IMG_5572_zpsogt4xkda.jpgSom skrevet længere oppe vil jeg da også lige dele nogle andre ‘delle’-opskrifter med jer, hvis I ønsker endnu mere inspiration til aftensmaden, om det så er fisk, kød, grønsager eller kylling, der er din favorit. Du kan bare trykke på dem nedenunder, og så kommer du direkte ind på opskriften:

 

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater photo IMG_5573_zpsoks5ekyi.jpg

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater (til 4 personer med tilbehør)

 • 500 g hakket kyllingekød
 • 1 tsk salt
 • 1 æg
 • 2 spsk havregryn
 • 1 spsk mel
 • 1 lille håndfuld frisk spinat
 • 6 store soltørrede tomater
 • 50 g feta (helst fra blok)
 • 1 stor spsk smør + 1 stor spsk olie til stegning

 

Så nemt er det: Start med at ælte kyllingekødet sammen med salt, brug bare dine hænder. Ælt derefter æg i, så havregryn, mel og friskkværnet peber. Hak spinaten lidt groft, skær de soltørrede tomater i små stykker og smuldr feta i mindre bidder. Ælt spinat og soltørrede tomater godt ind i farsen og til sidst feta – ælt så lidt som muligt, så fetaen bliver i små stykker. Det skal bare lige røres sammen og fordeles.

Lad nu farsen hvile på køkkenbordet i 30 minutter, hvilket giver dig tid til at lave noget tilbehør. Opvarm en stor pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden. Form kyllingedeller ved hjælp af en ske og din hånd og steg dem på panden i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Start med lidt høj varme, så de kan blive sprøde udenpå og skru så lidt ned. Du kan eventuelt lade dem stå et par minutter på eftervarmen til sidst, så du er helt sikker på, at de er gennemstegte.

 • Reply
  Vicki Terese Graulund Larsen
  31. august 2015 at 18:13

  Hold nu op, de ser virkelig lækre ud de her frikadeller! Håber (og regner) med at de smager ligeså godt. Tak for fed inspiration :smiley:

  • Reply
   Anna
   31. august 2015 at 18:53

   Tusind tak Vicky! Det gør de – det synes jeg ihvertfald 😉
   Håber du kan lide dem,
   kh Anna

 • Reply
  Johnny Eggert
  3. december 2016 at 20:32

  De kyllingedeller er bare vildt gode. 😋 Prøv dem og lav den blomkål med kikærter som tilbehør. Ummmmm
  Mvh. Johnny

  • Reply
   Anna Bartels
   4. december 2016 at 0:09

   Hvor er det dejligt at høre Johnny! De 2 ting sammen er faktisk også en af mine favoritter – jeg får helt lyst til at lave det igen, snart! 😀

 • Reply
  Camilla
  21. november 2017 at 16:59

  Kan de evt laves i ovnen?

  • Reply
   Anna Bartels
   22. november 2017 at 13:03

   Ja det kan de sagtens. Men det får nok ikke den samme lækre stegeoverflade, og de vil muligvis flade lidt mere ud.
   Men det tror jeg sagtens, at du kan 🙂
   Skriv endelig hvad du finder ud af!

 • Reply
  Helle
  6. november 2018 at 16:44

  Kan de også fryses ned?

  • Reply
   Anna Bartels
   6. november 2018 at 19:41

   Hej Helle.
   Ja det kan du tro! Det har jeg gjort flere gange 🙂

 • Reply
  Lær at leve og spise sundt uden at bemærke det #1 - How To Lifestyle
  3. januar 2019 at 18:29

  […] ikke opskriften på dellerne, men jeg har fundet to som lyder temmelig ens på dem vi lavede. Kyllingedeller opskrift 1 her.Kyllingedeller opskrift 2 her.Kartoffelsalat m ærter opskrift her.Ristede broccoli m parmesan […]

Svar