Små granolatærter med græsk yoghurt og bær

granolatærter med græskar yoghurt og bær
Små granolatærter med græsk yoghurt og bær 1

Næste gang jeg skal lave et brunchbord, skal de her fine, små granolatærter på bordet. Er de ikke søde? Det synes jeg i hvert fald. Og de smager mindst lige så godt. Fyldt med vaniljerørt græsk yoghurt og toppet med kiwibær og min mors brombærmarmelade fra hendes have. I skulle have set min kærestes ansigt, da jeg serverede dem til morgenmad den anden dag. Det havde han nok ikke lige forventet. Heldigvis blev de rigtig godt modtaget.

Opskrift på granolatærter med yoghurt og bær

Jeg har faktisk haft ideen om små havregrynstærter aka. granolatærter i meget lang tid. De er super nemme at lave og er jo så fine på et morgenmads- eller brunchbord. Selve bundene er lavet på havregryn, græskarkerner, smør og honning og bages sprøde i ovnen, inden de fyldes med vaniljerørt græsk yoghurt og toppes med bær og kompot. Er du mere til fx mascarpone, hindbær og karamel, så går du bare den vej. De skal nok smage godt alligevel.

Er du vild med disse granolatærter, så skal du også se mine french toast med kaffecreme, honningristet muesli og køleskabsgrød med topping.

Mini granola tærte med bær og yoghurt

Morgenmadstærter med havregryn og bær

Det her er jo på en måde den perfekte morgenmad. Havregryn, lidt sødt, yoghurt og bær. I en tærte. Og jeg ville da ønske, at det var min morgenmad hver dag. Jeg har måske ikke 40 minutter til at lave morgenmad hver dag, men det ville jeg ønske. Omend er de altså gode i weekenden, hvor man har lidt ekstra tid, til brunchbordet eller til børnene. De vil helt sikkert også synes, at det er sjovt.

Element til brunchbordet

Måske du er på jagt efter elementer til dit brunchbord. Her er du altså kommet til det rigtige sted. Det her er jo lidt et alternativ til yoghurt med granola og bær, som i hvert fald ofte er en del af mit brunchbord. En dekonstrueret version om du vil. Det er i hvert fald sådan et element, der vil tiltrække øjet.

Og når du nu er i gang med brunch, vil jeg anbefale dig også at kigge følgende ideer til brunchbordet:

Små granolatærter med græsk yoghurt og bær

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

granolatærter med græskar yoghurt og bær

Små granolatærter med græsk yoghurt og bær

Små, fine granolatærter i miniform med vaniljerørt græsk yoghurt, kiwibær og brombærkompot. Tærterne er porøse, så de skal behandles forsigtigt og først fyldes/toppes og serveres lige før spisning. Brug også her en palet til at løfte dem, så de ikke går i stykker. Perfekt til brunchbordet eller luksus morgenmad i weekenden. Opskriften giver 5-6 stk.
5 fra 2 stemmer
Antal: 5 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 50 g honning ( + 1 spsk til cremen)
  • 1 dl græskarkerner
  • 160 g havregryn
  • 1 nip salt
  • 400 g græsk yoghurt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • bær
  • kompot/marmelade

Noter

Brug gerne små tærteforme med løs bund, så de kan løftes op. Tærterne er porøse, så de skal behandles med forsigtighed. Jeg synes, at det hjalp at fjerne den aftagelige bund og lægge et lille stykke bagepapir i i stedet – det var nemmere at fjerne. 

Køkkenudstyr

  • Små tærteforme eller muffinforme

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og honning i en lille gryde.
  • Kom havregryn, græskarkerner og et nip salt op til det smeltede smør og honning og rør det godt sammen.
  • Pres granolamassen ned i små tærteforme – gerne med bunden af et glas, så det bliver trykket godt sammen i bund og sider.
  • Bag tærtebundene ved 150 grader varmluft i 15 minutter og skru så ned på 100-120 grader i de sidste 10-15 minutter. Hold øje, da de ikke må blive for mørke.
  • Lad dem køle helt af, inden du forsigtigt fjerner dem fra sine forme.
  • Rør græsk yoghurt, 1 spsk honning og vaniljesukker sammen og kom det i de afkølede granolatærter.
  • Top fx med kiwibær og brombærkompot eller hvad du nu har lyst til.
Tip til dine granolatærter

Det er nogle porøse tærter, så du skal passe på, når du tager dem ud af formen. Jeg brugte nogle små tærteforme med aftagelig bund. Jeg fjernede dog bunden og lagde i stedet et lille stykke bagepapir, der dækkede bunden. Så var de nemmere at tage ud. Jeg forestiller mig, at man også nemt kan bruge muffinforme i silikone med et lille stykke bagepapir i bunden.

Jeg vil også anbefale dig at placere dem på det fad, de skal serveres på, fylde, anrette dem færdigt på fadet og servere dem friskanrettet lige før spisning. Så undgår du, at de bliver bløde og går i stykker.

Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments